【答案解析】[听力原文] 19-22 M: Susan, I could really need your help this weekend. W: What is it, John? Another term paper? M: No, no. This is easy compared to that. My cousin is coming on Thursday. She has an interview at the college and I promised my aunt that I'll look after her. We are going to the game on Friday, but Saturday I'm on duty at the library all day and can't get out of it. Uh, I was wondering if you could show her around during the day and maybe we can all meet for dinner later. W: Sure. I don't have any plans. What kind of things does she like to do? M: Actually I haven't seen her for three years. She lives so far away. But this will be her first time on a college campus, she is still in high school. So she probably enjoys anything on campus. W: Well, there is a music festival in the auditorium. That's a possibility. Only I hope it doesn't snow. M: Well, I'll plan on dropping her off at your place on the way to work, around eleven. But if there is a blizzard, I'll give you a call and see if we can figure something else out. W: Sounds good. Meantime I'll keep Saturday open. We can touch base Friday night when we have a better idea of the forecast. M: I hope this works out. I feel kind of responsible. She won't know a way around. And I want her to have a good time. Anyway I really appreciate your help. I owe you one. W: No problem. I'll talk to you tomorrow.
答案对应于第二轮对话中男士的最后一句话:I wonder if you could show her around...,而由前面的交代可知her指代的就是男士的cousin,故答案是[A]。
单选题
What is the cousin of the man?
【正确答案】
C
【答案解析】答案对应于第三轮对话中男士第三句话:she is still in high school,即男士的表妹仍在读高中,因此本题答案就是[C]。
单选题
what is the woman's response to the man's request?
【正确答案】
A
【答案解析】在第二轮对话中男士提出了自己的要求后,女士十分肯定地答应了:Sure. I don't have any plans。此外,对话中女士一再用Sounds good、No problem等表明了自己的态度,考生据此也可推知[A]对。
单选题
Why is the man busy?
【正确答案】
B
【答案解析】在第二轮对话中男士的第五句话明确说明了自己忙的原因: ...but Saturday I'm on duty at the library all day and can't get out of it,与[B]完全一致。