单选题 Teaching Is “One of the Least Popular Jobs in the UK” 1)The UK government has just published a report on the future of secondary-school teaching (pupils aged 11-16), and the conclusion of the report is that many secondary schools now face great difficulties in finding people who want to be teachers, Since the 1980s, the number of graduates who say they would "seriously consider" teaching as a career has fallen sharply, from 64% in 1982 to just 17% today. The report suggests that urgent action needs to be taken in order to encourage more intelligent young graduates into teaching. 2)The main drawback of secondary teaching, according to the report, is the low salary. Earnings in teaching are much lower than in many other jobs, and this means that fewer and fewer young people decide to be teachers. Joanne Manners, 24, is a good example: "I graduated in maths last year, and I was thinking of doing a teacher-training course to become a maths teacher—but when I looked into the details, it became clear that teaching isn't a very lucrative(赚钱的)job these days. I saw I could earn twice as much if I worked in marketing or advertising, and so I decided not to become a teacher". 3)It's not just about the money, however. The survey concluded that another reason why people don't want to be teachers is that some teenagers behave very badly in school. A lot of schools have problems with discipline, and it seems clear that children do not have the same respect for teachers as in the past. Here's the view of Dave Hallam, an accountant from London:" I think parents are to blame. They should have stricter rules with their children at home and also teach their children to have more respect for teachers". 4)"I love teaching; it's my passion. I've been a secondary-school teacher of Spanish for ten years now, and although it's a very demanding job, it's very satisfying. When I see my students passing their Spanish exams, or singing along to Spanish pop songs, it makes me feel so proud," says Brian Jones, who works in a secondary school in London. So what does he think the government should do to encourage more people to become teachers? "My view is that the government should reduce the burden of work on teachers. I find that I always have too much work to do." 5)The report is clear that the problem of teacher shortage is a very serious one. It says that the government should raise teachers' pay significantly, to catch up with workers in other professions. It also suggests that the government could launch a nationwide publicity campaign, with some advertisements on TV and in the newspapers, to show the positive sides of teaching to young people. Another solution could be set a maximum number of hours per week that teachers can work, in order to reduce stress on teachers. "Hopefully," the report concludes, "these solutions can improve the poor image of secondary teaching, and increase the number of young people who want to become teachers in the future."
单选题 A.Students' bad behavior and lack of discipline B.Improvement of children behaviour C.Heavy workload on teachers D.The problem of low salary E.A report on teacher shortage F.A nationwide publicity campaign Paragraph 1_____
【正确答案】 E
【答案解析】由第一段第一句The UK government has just published a report on the future of secondary-school teaching (pupils aged 11-16), and the conclusion of the report is that many secondary schools now face great difficulties in finding people who want to be teachers, Since the 1980s, the number of graduates who say they would "seriously consider" teaching as a career has fallen sharply, from 64% in 1982 to just 17% today. 可知,这一段讲的是教师资源的紧张,故选择E。
单选题 Paragraph 2_____
【正确答案】 D
【答案解析】第二段第一句The main drawback of secondary teaching, according to the report, is the low salary.提示答案为D,本段段意为有关教师薪水过低的问题。
单选题 Paragraph 3_____
【正确答案】 A
【答案解析】由A lot of schools have problems with discipline, and it seems clear that children do not have the same respect for teachers as in the past. 一句可看出,现在孩子几率有问题且不如以往一样尊重老师,故选择A。
单选题 Paragraph 4_____
【正确答案】 C
【答案解析】此段由最后两句My view is that the government should reduce the burden of work on teachers. I find that I always have too much work to do. 可知,此段讲的是教师的工作负担过重,故选择C。
单选题 A.its benefits B.their childhood memories C.their stress D.more training E.discipline problems F.because of its low pay More and more young people are held back from teaching_____
【正确答案】 F
【答案解析】由第二段第一句The main drawback of secondary teaching, according to the report, is the low salary. 可知,正确答案为F。现如今年轻人不愿做老师是因为薪水过低。
单选题 Parents are encouraged to back the teacher up when there are_____
【正确答案】 E
【答案解析】有第三段最后两句I think parents are to blame. They should have stricter rules with their children at home and also teach their children to have more respect for teachers 可知,当纪律不好的时候,家长应该配合老师,故选择E选项。
单选题 The government should reduce the workload on teachers to ease_____
【正确答案】 C
【答案解析】由第三段可知,政府减少教师工作强度目的就是减少他们的压力,故选择C。
单选题 The government should promote teaching as a career by advertising_____
【正确答案】 A
【答案解析】由第五段It also suggests that the government could launch a nationwide publicity campaign, with some advertisements on TV and in the newspapers, to show the positive sides of teaching to young people. 可知政府应在媒体上多宣传做老师的好处,多多鼓励大家成为老师,故选择A。