阅读理解


Passage One

           Advertising follows us everywhere. Whenever we turn on the television, listen to the radio or open a newspaper or a magazine, we are bombarded with advertisements. They invite us to try a new type of orange juice, wear X-brand jeans or watch the latest film. They beg us to notice the difference and discover the advantages. They exist to make us want what they are selling.
           Strangely, the more we are exposed to advertising, the less we notice it. We get so used to seeing advertisements everywhere that they become largely invisible, as if they were another part of our everyday lives. But does that mean that we are no longer affected by them? One advertising expert believes that the special power of advertising lies in the fact that we do not pay much attention to it. Dr. Krugman, who was head of research for a major advertising company for many years, says that the less we notice ads, the more we are affected by them. Dr. Krugman believes that when we stop noticing advertisements, we lower our defenses, allowing the messages of the advertisements to be taken in and stored, ready to be triggered into action at the right moment. He says that the effects of advertising on the individual are small, but over a period of time they have a powerful effect on the masses.
           A market analyst says that all advertising, no matter how innocent, is misleading in some way. When asked about the power of advertising in research surveys, most people agree that it works, but not on them. Almost everyone believes that they have complete control over how thousands of ads they see every day affect them.  

单选题

Ads exist to make people want ______.

【正确答案】 D
【答案解析】

题干大意是:广告存在的目的是促使人们_____。A、B、C三项均可从第一段第三句中找到原文,是作者列举的一些广告例子,不能代表商家做广告的真实目的。根据第一段最后一句“They exist to make us want what they are selling.”可知,广告存在是为了让我们想要它们卖的东西。故选D。

单选题

The more we see ads, the less we ______.

【正确答案】 A
【答案解析】

题干大意是:我们看的广告越多,我们就越少_________。根据第二段第一句“Strangely,the more we are exposed to advertising, the less we notice it.”可知,我们看到的广告越多,就越不注意它们。A项中的pay attention to是文中notice的同义替换。故选A。

单选题

Although we may think we are not affected by them, Dr. Krugman believes that advertisements affect ______.

【正确答案】 B
【答案解析】

题干大意是:虽然我们可能觉得自己并未被广告影响,但是Krugman博士认为广告影响________。根据第三段最后一句“...but over a period of time they have a powerful effect on themasses.”可知,Krugman博士认为广告经过一段时间就对大众有很强的影响力,即广告影响的是大多数人,也就是我们当中的绝大部分人。故选B。

单选题

Dr. Krugman believes that when we stop noticing ads, we begin to ______.

【正确答案】 C
【答案解析】

题干大意是:Krugman博士认为当我们不再去注意广告,我们开始_______。根据第三段倒数第二句“.…we lower our defenses, allowing the messages of the advertisements to be taken in andstored, ready to be triggered into action at the right moment.”可知,当我们不再注意广告时,就会降低防御,接受广告传达的信息并将其储存在我们的脑中,随时都有可能变成行动。由此可推知,我们不再去注意广告意味着我们开始接受广告了。故选C。

单选题

When asked about the power of ads, most people agree that ads are ineffective on ______.

【正确答案】 D
【答案解析】

题干大意是:当被问及广告的影响力时,大多数人认为广告对_______是不起作用的。根据第五段第一句“…most people agree that it works, but not on them.”可知,大多数人认为广告是起作用的,但对他们自己不起作用。故选D。