The Chinese have used a method called acupuncture to help perform operations for about 4, 000 years without putting the patient to sleep. This involves inserting (插入)flexible needles (针)into certain parts of the body. The needles used are available in a number of stores in China and everyone may buy them. To learn how to use needle takes about one month of training. But to be skillful requires greater time. The person who performs the acupuncture knows how to insert the needles so the needles themselves are not painful. This person also knows where to place the needles so the patient feels no pain in the area where the operation is to be performed. The needles are not necessarily inserted near the place where the pain is to be prevented. In the past, a particular operation might require 25 or more needles placed in various parts of the body. But now this operation requires only 3 or 4 needles. Today the Chinese doctors are trying to learn more about acupuncture. They are trying to develop a convincing theory to explain how the needles work in preventing pain, or, why a needle in the wrist (手腕) , for example, would prevent the pain in the area of the mouth. A patient who needs an operation is given a choice between having acupuncture or having one of the chemicals used for putting him to sleep. It has been estimated that over half of the patients choose acupuncture because there is no sickness after the operation whereas(然而, 反之) the chemical may make the patient sick for a few hours or a day.
单选题
Acupuncture can be defined as ______.
【正确答案】
C
【答案解析】解析:细节题。根据题干关键词“Acupuncture”可将特征信息定位到文章第一句话 “The Chinese have used a method called acupuncture(针灸)to perform operations…”,因此可以断定 针灸定义为一种“medical operation(医学手术)”。
单选题
All the statements are true about the performer of acupuncture EXCEPT" ______".
【正确答案】
D
【答案解析】解析:事实细节题。题干意思是:指出描述不正确的选项。根据选项特征词“know” 我们将提示信息定位到文章第二段第三、四句“The person who…This person also knows…where the operation is to be performed.”。这两句表达了A、B、C三选项的内容,只有D选项(他知道如何 通过手术来治好患者)在文中没有提及,所以应该选D。
单选题
To learn how to use the needles, it takes a person
【正确答案】
A
【答案解析】解析:细节题。根据特征词:“how to use”与“takes”我们可以在第二段第一句“To learn how to use the needles takes about one month of training.”找到答案,即学会用针只需培训大约 一个月时间。
单选题
It can be learned from the passage that______.
【正确答案】
B
【答案解析】解析:逻辑推理题。根据第二段最后两句“A particular operation might require 25 or more needles placed in various parts of the body.But now this operation requires only 3 or 4 needles.”我 们可以推断出:过去手术用针灸比现在要多,所以答案B正确,而A(更多的患者情愿选择化学药 剂而不愿采用针灸进行手术)、C(针灸在中国已有6000年历史)、D(中医已经提出了令人信服的 针灸理论)三项都不符合原文事实。
单选题
Which is implied but not stated in the passage?