单选题 {{B}}第三篇{{/B}}
Scientists Make Sweet Discovery

Good news for chocoholics:the treat preferred by millions all over the world is good for you,according to American researchers at the University of California.Chocolate contains substances called fla vonoids(类黄酮)that can help maintain a healthy heart and good circulation.The researchers have discovered that cocoa acts like aspirin and that eating a bar of chocolate once in a while may contribute to a healthy diet.Chocolate has also been shown to release endorphins(内啡肽)in the body:these chemicals help to reduce pain and stress and make you feel happy.
But who first discovered this wonderful way of keeping healthy?The Olmec Indians of Mexico and Central America were the first to grow cocoa beans,in about 1500 BC.and the Mayas were drinking un sweetened cocoa hundreds of years before it became fashionable in Europe.The word chocolate comes from the Nahuatl word xocolati,which means“bitter water”.
In 1544,a delegation of Mayan nobles visited Philip of Spain and gave him jars of cocoa as a gift.Cocoa soon became fashionable in Spain and Portugal.The Spanish were the first to add sugar to their Cocoa drink.In the 17th century,chocolate was becoming fashionable with the middle-classes,not only as a drink but also as a medicine.
By the middle of the century,solid chocolate was becoming familiar.In 1753,a Swedish scientist renamed cocoa theobroma or“food for the gods”.In 1765,James Baker and John Hanan opened the first chocolate mill in the United States,introducing chocolate to the average citizen.In 1876,in Switzerland, Daniel Peter had the idea of adding milk in the chocolate.Making process and produced the first milk chocolate.
Since then,chocolate has grown enormously in popularity.One of the biggest chocolate-eating nations is Britain where the average man,woman,and child eats nine kilos of chocolate a year!In fact,chocolate is the number one comfort food and there are more“chocoholics”in Britain than anywhere else in the world. Researchers warn that although chocolate is good for you,it should be eaten in small quantities-and with no added milk.
单选题 Why is chocolate good for heart and circulation?
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 短文第一段第二句提到“巧克力中含有一种叫类黄酮的物质,它能维护心脏的健康并促进血液循环”,故选B。
单选题 When cocoa was first introduced into Europe,it soon became fashionable
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 短文第三段提到“1544年,一个玛雅贵族代表团觐见西班牙国王菲利普时送给他一罐可可粉作为礼物。很快,可可粉便在西班牙和葡萄牙流行起来。西班牙人最早在他们的可可饮料里加糖”,由此可知,可可最初被引进到欧洲时,很快就成为时尚饮品,故选A。
单选题 What did James Baker and John Hanan do about chocolate?
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 短文第四段第三句提到“1765年,James Baker和John Hanan在美国开办了第一家巧克力制造厂,将巧克力介绍给普通民众”,故选D。
单选题 Which of the following statements is NOT true according to the passage?
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 短文最后一段最后一句提到“研究者们警告:虽然巧克力对我们有好处,但应该少量食用而且不应加牛奶”,故选B。
单选题 What is the author's tone about eating chocolate?
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 短文从一开始就介绍巧克力的功用和益处,以及其发展历史等等,虽然也提及巧克力的弊端,但不是其本身的问题,是使用方法的缘故。因此总的来看作者是对其持肯定态度的,故选C。