单选题
下面有3篇短文,每篇短文后有5道题。请根据短文内容,为每题确定1个最佳选项。
{{B}}第一篇{{/B}}
How the First Stars in the Universe Came into Existence

Researchers believe that our universe began with the Big Bang(宇宙大爆炸)about 13 billion years ago,and that soon after that event,matter began to form as small dust grains and gases.How the first stars formed from this dust and gas has been a burning question for years,but a state of-the-art computer simulation now offers the most detailed picture yet of how these first stars in the universe came into existence.
The composition of the early universe was quite different from that of today,and the physics that governed the early universe were also somewhat simpler.Dr.Naoki Yoshida and colleagues in Japan and the U.S.incorporated these conditions of the early universe,sometimes referred to as the“cosmic dark ages,”to simulate the formation of an astronomical object that would eventually shine its light into this darkness.
The result is a detailed description of the formation of a protostar(原恒星)-the early stage of a massive primordial(原始的)star of our universe-and the researchers'computer simulation sets the bar for further investigation into the star formation process.The question of how the first stars evolved is so important because their formations and eventual explosions provided the seeds for subsequent stars to come into being.
According to their simulation,gravity acted on minute density variations in matter,gases,and the mysterious“dark matter”of the universe after the Big Bang in order to form this early stage of a star-a protostar with a mass of just one percent of our sun.The simulation reveals how pre-stellar(前恒星的) gases would have actually evolved under the simpler physics of the early universe to form this protostar. Dr.Yoshida's simulation also shows that the protostar would likely evolve into a massive star capable of synthesizing(合成)heavy elements,not just in later generations of stars,but soon after the Big Bang.
Their simulation of the birth of a protostar in the early universe signifies a key step toward the ambitious goal of piecing together the formation of an entire primordial star and of predicting the mass and properties of these first stars of the universe.More powerful computers,more physical data,and an even larger range will be needed for further calculations and simulations,but these researchers hope to eventually extend this simulation to the point of nuclear reaction initiation-when a stellar(星球的)object be comes a true star.
单选题 According to the first two paragraphs,the early universe
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 短文第二段第一句提到“早期的宇宙构成和今天的有所不同,那些控制早期宇宙的物理学知识也在某种程度上比较简单”,故选A。
单选题 What does the state-of-the-art computer simulation tell us about?
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 短文第一段最后一句提到“最初的星体是怎样从这灰尘和气体中形成的一直是一个吸引人的问题,现在一种最先进的电脑模拟系统可以提供宇宙中最初的星体是如何产生的最详细的图片”,故选D。
单选题 The phrase“an astronomical object”in paragraph 2 refers to
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 短文第二段最后一句提到“模拟最终在夜空中闪耀的天体的形成过程”。第三段第一句提到“这一研究的结果是对原恒星-宇宙中巨大的原始星体的形成的详细描述”。这两句话相互照应,故选C。
单选题 According to paragraph 4,which of the following is NOT true about a protostar?
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 短文第四段第一句提到“根据研究人员的模拟系统,重力对物质、气体及宇宙大爆炸后形成的神秘的“黑暗物质”的密度的微小变化产生了影响,从而形成了星体的雏形-仅有太阳1%大的原恒星”,因此可以推断出A项与之不符,故选A。
单选题 According to the last paragraph,all of the following are the goals of the simulation project EX CEPT
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 短文最后一段提到了这个模拟项目的目标包括原恒星的形成,了解更多宇宙中最初的星体的质量和性质的知识以及将这个模拟结果应用于核反应初期,由此可知,并未提及“模拟早期宇宙的形成过程”,故选B。