D
Quantum ( 量子 ) computers have been on my mind a lot lately. A friend has been sending me articles on how quantum computers might help solve some of the biggest challenges we face as humans. I’ve also had exchanges with two quantum-computing experts. One is computer scientist Chris Johnson who I see as someone who helps keep the field honest. The other is physicist Philip Taylor.
For decades, quantum computing has been little more than a laboratory curiosity. Now, big tech companies have invested in quantum computing, as have many smaller ones. According to Business Weekly, quantum machines could help us “cure cancer, and even take steps to turn climate change in the opposite direction.” This is the sort of hype ( 炒作 ) that annoys Johnson. He worries that researchers are making promises they can’t keep. “What’s new,” Johnson wrote, “is that millions of dollars are now potentially available to quantum computing researchers.”
As quantum computing attracts more attention and funding, researchers may mislead investors, journalists, the public and, worst of all, themselves about their work’s potential. If researchers can’t keep their promises, excitement might give way to doubt, disappointment and anger, Johnson warns. Lots of other technologies have gone through stages of excitement. But something about quantum computing makes it especially prone to hype, Johnson suggests, perhaps because “‘quantum’ stands for something cool you shouldn’t be able to understand.” And that brings me back to Taylor, who suggested that I read his book Q for Quantum.
After I read the book, Taylor patiently answered my questions about it. He also answered my questions about PyQuantum, the firm he co-founded in 2016. Taylor shares Johnson’s concerns about hype, but he says those concerns do not apply to PyQuantum.
The company, he says, is closer than any other firm “by a very large margin ( 幅度 )” to building a “useful” quantum computer, one that “solves an impactful problem that we would not have been able to solve otherwise.” He adds, “People will naturally discount my opinions, but I have spent a lot of time quantitatively comparing what we are doing with others.”
Could PyQuantum really be leading all the competition “by a wide margin”, as Taylor claims? I don’t know. I’m certainly not going to advise my friend or anyone else to invest in quantum computers. But I trust Taylor, just as I trust Johnson.
Regarding Johnson’s concerns, the author feels ________.
推理判断题。根据第三自然段“As quantum computing attracts more attention and funding, researchers may mislead investors, journalists, the public and, worst of all, themselves about their work’s potential. If researchers can’t keep their promises, excitement might give way to doubt, disappointment and anger, Johnson warns. (随着量子计算吸引了更多的关注和资金,研究人员可能会误导投资者、记者、公众,最糟糕的是,他们自己的工作潜力。约翰逊警告说,如果研究人员不能兑现承诺,兴奋可能会让位于怀疑、失望和愤怒)”根据最后一段“ But I trust Taylor, just as I trust Johnson.”(但我相信泰勒,就像我相信约翰逊一样)可知,关于约翰逊的担忧,作者是支持的。A、 sympathetic同情的,赞同的;
B、 unconcerned不关心的;
C、 doubtful怀疑的;
D、 excited激动的。故选A。
What leads to Taylor’s optimism about quantum computing?
细节理解题。根据倒数第二段“The company, he says, is closer than any other firm “by a very large margin ( 幅度 )” to building a “useful” quantum computer, one that “solves an impactful problem that we would not have been able to solve otherwise.” He adds, “People will naturally discount my opinions, but I have spent a lot of time quantitatively comparing what we are doing with others.”( 他说,这家公司比其他任何公司都“在很大程度上”接近于制造出“有用的”量子计算机,它“解决了一个有影响力的问题,否则我们无法解决这个问题”。他补充说:“人们自然会不相信我的观点,但我已经花了很多时间来定量地比较我们与他人的做法)”可知,泰勒对量子计算的乐观来源于他对PyQuantum的信心。故选C。
What does the underlined word “prone” in Paragraph 3 most probably mean?
词义猜测题。根据第三自然段“But something about quantum computing makes it especially prone to hype, Johnson suggests, perhaps because “‘quantum’ stands for something cool you shouldn’t be able to understand.”( 但约翰逊表明,量子计算的某些方面使得它特别 prone被炒作,可能是因为“量子”代表了一些你不应该理解的酷东西。”)”可知,本句中含有一个原因状语从句,因为““量子”代表了一些你不应该理解的酷东西”,所以它特别容易被炒作。故prone意为“易于……的”。A、 Open.开放的;易受损害的;
B、 Cool. 酷的;
C、 Useful. 有用的;
D、 Resistant. 有抵抗力的。故选A。
Which would be the best title for the passage?
主旨大意题。根据第二自然段“Now, big tech companies have invested in quantum computing, as have many smaller ones. According to Business Weekly, quantum machines could help us “cure cancer, and even take steps to turn climate change in the opposite direction. This is the sort of hype ( 炒作 ) that annoys Johnson.”( 现在,大型科技公司和许多小型公司都在量子计算领域进行了投资。据《商业周刊》报道,量子机器可以帮助我们“治愈癌症,甚至采取措施将气候变化转向相反的方向。这种炒作让约翰逊感到恼火。”)”以及最后一段“Could PyQuantum really be leading all the competition “by a wide margin”, as Taylor claims? I don’t know. I’m certainly not going to advise my friend or anyone else to invest in quantum computers.(PyQuantum真的能像泰勒所说的那样“以巨大的优势”领先所有竞争对手吗?我不知道。我当然不会建议我的朋友或其他人投资量子计算机。但我信任泰勒,就像我信任约翰逊一样。)”可知,本文主要论述了“量子计算真的会像它的宣传那样成功吗?”,计算机科学家克里斯·约翰逊和物理学家菲利普·泰勒分别阐明了自己的观点。所以短文的最佳标题为“量子计算真的会像它的宣传那样成功吗?”。故选D。