Directions: This section is to test your ability to comprehend short passages. You will hear a recorded passage. After that you will hear five questions. Both the passage and the questions will be read two times. When you hear a question, you should complete the answer to it with a word or a short phrase (in no more than 3 words). The questions and incomplete answers are printed in your test paper. You should write your answers on the Answer Sheet correspondingly.
Now listen to the passage.
Where can you find the meeting rooms in the building?
On ________.
the first floor
(题目问的是大楼的会议室在哪里。 根据录音“On the first floor, we have meeting rooms.”可知, 会议室在图书馆一楼。 所以答案应填the first floor。 )
What kind of materials can be found on the second floor?
Current magazines and ________.
newspapers
(题目问的是二楼可以找到什么材料。 根据录音“On the second floor, you will find current magazines and newspapers”可知, 二楼有潮流杂志和报纸。 所以答案应填newspapers。 )
What rooms are on the fourth floor?
The ________ rooms.
group study
(题目问的是四楼有什么房间。 根据录音“The group study rooms and movie collections are located on the fourth floor.”小组自习室和电影收藏馆在四楼。 所以答案应填group study。 )
How many books can a student borrow?
________ books.
Fifteen
(题目问的是一个学生可以借多少本书。 根据录音“Each of you can borrow fifteen books for two months”可知, 学生可以借15本书, 借期2个月 。 所以答案应填Fifteen。 )
What are the opening hours on weekdays?
From 8:00 a.m. to ________.
10:00 p.m.
【录音原文】
Hello, everyone! Welcome to our library. All of our books, reference materials and other resources are in this building. (16) On the first floor, we have meeting rooms. (17) On the second floor, you will find current magazines and newspapers. Our science and engineering sections can be found on the third floor. You can also find back issues of magazines and journals older than 6 months on this floor. (18) The group study rooms and movie collections are located on the fourth floor. (19) Each of you can borrow fifteen books for two months. You can renew up to two times. There is a 50-cents-a-day late fee for overdue books up to a maximum of $15. (20) Our library is open on weekdays from 8:00 a.m. to 10:00 p.m., and on Saturdays and Sundays from 9 a.m. to 8:30 p.m.
【解析】(题目问的是工作日的开馆时间。 根据录音“Our library is open on weekdays from 8 a.m. to 10 p.m.”可知图书馆工作日开放时间为上午8点至晚上十点。 所以答案应填10:00 p.m.。 )