单选题
{{B}}Part A{{/B}}
{{B}}Text 1{{/B}}
Even to his contemporaries, Rochester was a legendary figure One of the youngest and most handsome courtiers of the restored Charles Ⅱ. he was the favorite of a king whose wit, lasciviousness and serious intellectual interests he shared. He was banished from court several times, but Charles's pleasure in his conversation always resulted in his recall. His authentic adventures included the attempted abduction of an heiress (whom he later married), smashing a phallic-shaped sundial in the royal gardens during a drunken celebrity, and a violent quarrel with the watch at Epsom in which one of his companions was killed.
Quite apart from his reputation as a poet. he was feted in the writings of his friends, notably in Sir George Etherege's comedy, "The Man of Mode". Just before he died in 1680. at the age of 33. destroyed by alcoholism and syphilis. Rochester's legend took a surprising turn. After a series of conversations with an Anglican rationalist divine. Gilbert Burner, the skeptical libertine made a death- bed conversion which was celebrated in the devotional literature of the succeeding century.
Charming as it is. the Rochester legend has always been a distraction It has resulted in many apocryphal stories and uncertain attributions, and it can still divert attention from the poetry. It is Rochester's achievement as a poet which commands our interest and makes him something more than a luridly colorful period, figure. For all the brevity of his career, Rochester is a crucial figure in the development of English verse satire and file Horatian epistle, a student of his elder French contemporary Boileau. and an important exemplar for later poets as different as Alexander Pope and Anne Finch, Countess of Winchilsea.
Cephas Goldsworthy's "The Satyr" gives us the legend. Although there are no footnotes to sources, the book shows some acquaintance with modem Rochester scholarship and its rejection of spurious verse from his canon—but only intermittently. Anecdotes concerning Rochester and his crony George Villiers, Duke of Buckingham. are retailed without any indication that they have, in fact. been discredited; poems no longer attributed to Rochester are cited as if they were authentic. Mr. Goldsworthy quotes liberally from the poetry, but repeatedly reads it as straightforward autobiography. For example, we are told that "My dear mistress has a heart" is addressed to. Elizabeth Barry, an actress, which is incautious given the uncertain dating of this song, and indeed of most of Rochester's poems. More generally, while of course some of the satires include references to actual persons, as often as not in 17th-century love poetry the emotion is genuine but the addressee is fictitious.
A less simplistic way to relate Rochester's poetry to his life would be to read the former as an exploiation of what it means to live according to libertine values. In his best satires and even some of the lyrics he articulated an anti-rational .{{U}}nihilistic{{/U}} vision scarcely found elsewhere in English verse. Such a task belongs to a critical biography. There is no mistaking Mr. Goldsworthy's enthusiasm for his subject, but his book is essentially biography as entertainment.
单选题 Rochester was NOT______.
【正确答案】 B
【答案解析】事实细节题。由文章第一段可知,Rochester年轻、英俊、有才华,却经常惹事。他是一个传奇人物,屡被放逐但因国王喜欢他的雄辩而又屡被召回。A“麻烦制造者”,B“一个虚拟的人物”,C“—个智者”,D“查理二世喜欢的人物”中,只有B所述是错误的。文中提到的是“Even to his contemporaries, Rochester was a legendary figure.”他是一个传奇式的人物,但并不是虚构的人物。故选B。
单选题 Rochester didn't have a reputation of______.
【正确答案】 A
【答案解析】事实细节题。根据文章我们可知Rochester是一个诗人、浪子、传奇人物、别人著作中的主人公,等等。他从未写过喜剧,但他是朋友喜剧著作中的人物。Rochester的角色中不包括戏剧演员,故选A。
单选题 The word "nihilistic" (Line 3, Para. 5) means______.
【正确答案】 C
【答案解析】猜词题。由“…he articulated an anti-rational nihilistic vision scarcely found elsewhere in English verse”可以推断,nihilistic有“反常规”的意思,A“理性的”,B“实际的”,C“无政府主义的,虚无主义的”,D“亲政府的”中,只有C符合题意。
单选题 Rochester's legend gave others a surprising turn when______.
【正确答案】 A
【答案解析】事实细节题。由第二段可知,在临死之前,他与教士经过几次交谈后,突然有了转变。因此,A“他临死时”,B“他得梅毒时”,C“他处在非理性状态时”,D“他改变了它的生活方式”中,A最为符合。
单选题 Rochester was NOT______.
【正确答案】 B
【答案解析】事实细节题。文中第三段指出,在他短短的事业生涯中,他是英国诗歌、抒情散文和贺瑞斯书信体诗文发展的重要人物,是比他年长的法国同时代人Boileau的学生,也是后来诗人们的模范。文中没有提到他写过任何喜剧,因此Rochester不是一个喜剧作家。故选B。