单选题
I switched on the TV and there they were again—the next crop of Miss World/Miss Universe candidates. The same practiced smiles, the same waving hands, the same hosts with their unreal crossbreed accents—the same. Yes, the show goes on. No time to enjoy the glory of the last set of titles. It's time to prepare for the next. Our Assembly Line is in place. It takes a whole year to prepare for the Miss World/ Miss Universe contest. And the young hopefuls give it their disciplined best almost as if they were preparing themselves for an ⅡT entrance test or the Civil Services exam. So what's wrong with that? If one set of kids can further their genetically gifted intellect, why can't another set further a similarly gifted Set of physical attributes? If brainy kids go to coaching classes, why can't the pretty ones go to physical trainers? If cosmetic surgery, dental cares, balanced diets and workout sessions produce a happier, healthier and more self-confident woman who can take the world in her stride, perhaps that's the way to go. Yes, we had just begun to accept it all. We had just begun to create the slots for the brainy ones and the beauties. And then, suddenly we got a Mrs. World Aditi Gowatrikar with her dreamy green eyes. Brainy, beautiful and a wonderful wife and mother to boot. The mother of a two-year-old who is also a doctor and a super model. Yes, Aditi has shown us that it is possible to do it all. But can she really be a symbol of Indian womanhood as some carried-away journalists and event managers have suggested? Is she the modern day Mother India? The one who can inspire the thousands of mothers and wives to break out of the petty confines of the roles they are forced to play? Will she find an echo among all those workingwomen dealing with families, bosses and unsupportive husbands? To most women, the word of Aditi Gowatrikar would seem like a different planet.
单选题
The repeated scene of beauty contests on TV makes the writer ______. A. thoughtful B. refreshed C. doubtful D. excited
单选题
As the author sees it, the young candidates prepare for the contest ______. A. anxiously B. seriously C. casually D. steadily
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 细节题。根据第二段最后一句“And the young hopefuls give it their disciplined best almost as if they were preparing themselves for an IIT entrance test or the Civil Services exam.”可知“这些充满希望的年轻人展示出了自己受过训练的最好的一面,好像他们在准备伊利诺亚理工大学入学考试或是公务员考试。”,由此可知,这些选手都很认真对待比赛。故选B。
单选题
For most people, both brainy kids and young beauties are justified to ______. A. improve their self-confidence B. possess certain acquired images C. make use of their natural qualifies D. take advantage of their intelligence
【正确答案】
C
【答案解析】[解析] 细节题。根据第三段第三句“If brainy kids go to coaching classes, why can't the pretty ones go to physical trainers?”可知,作者认为聪明的孩子和漂亮的孩子都应该去发挥他们的优势。故选C。
单选题
In the author's opinion, for most Indian mothers and wives, Aditi is ______. A. far from reality B. an example to follow C. typical of Indian women D. an inspiration for success
【正确答案】
A
【答案解析】[解析] 推理题。根据最后一段最后一句“To most women, the world of Aditi Gowatrika would seem like a different planet.”可知“对于大多数女性,阿迪提·高薇崔卡的世界似乎像一个不同的星球。”由此可推断出,阿迪提·高薇崔卡的世界不切实际。故选A。
单选题
In the text, the writer comments on the beauty contest with a tone of ______. A. despair B. tolerance C. admiration D. reservation
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 作者观点态度题。根据第三段以及第四段第一句“Yes, we had just begun to accept it all.”可知,作者认为既然聪明的孩子可以去上辅导班,漂亮的孩子也可以去找仪态教练。整容手术等方式可以让女人更快乐,健康和自信,那么这条路或许就是对的。而且我们已经开始完全接受这个事实。由此可以看出作者对选美比赛持宽容的态度。故选B。