【正确答案】
D
【答案解析】[听力原文] A beetle invasion in the United States has killed at least twenty million ash trees. The invasion of the emerald ash borer was first discovered near Detroit, Michigan, in 2002. Experts believe the small green insects arrived in the 1990's in shipments of goods from China. The emerald ash borer has destroyed trees in the Midwest and as far East in the United States as Maryland. The insects have also spread as far north as Ontario, Canada. Ash trees can resist many diseases. But they cannot resist the emerald ash borer. It lays eggs on the bark. The young larva drill into and feed on the inner bark. This harms the ability of the tree to transport water and nutrition. In some places, farmers are using 'detection trees'. They have an area where bark has been cut away. The area circles the tree. The process weakens the tree. It makes them easier targets for borers, and shows if the insects are nearby. Efforts to stop the spread of the emerald ash borer include cutting clown affected trees. There are worries that the ash tree might disappear unless the invasion is controlled. To prepare for such a possibility, a government laboratory is asking people to send in the seeds from ash trees. It examines and X-rays the seeds to make sure there are no living borer fertilized eggs. Only the best seeds are remained and then sent for storage in a seed bank. There, they are dried and frozen. Should the seeds ever be needed, the hope is that scientists might someday develop an ash tree that could resist the little green attackers. What's the speaker mainly talking about? 四个选项都是名词词组,各是一个独立的话题,由此可以推测出本题可能与文章主题或中心思想有关。 报告指出:“白蜡树绿甲虫在美国中西部和远至马里兰地区毁坏了大批的树。”又说到白蜡树绿甲虫的发现、繁殖与扩散,等等,由此可知文章的主题就是白蜡树绿甲虫的入侵。故选D。