阅读理解

At the end of a recent feast at Restaurant Revolution in New Orleans,I ordered a cup of hot tea and was presented with an elegant silver kettle filled with an intoxicatingly aromatic lemon brew. Another notable meal enjoyed not long ago at Fixe in Austin began with their house-iced tea, a black tea and fruit blend customized for them by a local "tea guru."

Tea has been a cherished beverage in the eastern hemisphere since the third millennium B.C., but didn't make its way to the UK until late in the 17th century, where it enjoyed immediate popularity. Another two centuries later, southerners in the United States began drinking their sweet and iced tea, but not until recently has tea appreciation started to spread throughout the rest of North America. These days, it's not uncommon to find Earl Grey in your cocktail or learn that your fried chicken was cooked in the stuff.

“ I believe tea is still in its infancy in our country,” says Zhena Muzyka,owner of Zhena's Gypsy Tea, a Fair Trade Certified™ organic tea company, now in its 13th year. "It's the second-most-consumed beverage in the world, but the sixth-most-consumed in the U.S."

But like a newborn, the U.S. tea industry is growing fast. Since 1990, Americans have quadrupled their tea consumption, bringing it to a US$10-billion industry in 2014, according to the Tea Association o f the U.S. Tea imports to the U.S. have grown by 70 percent in the last two decades alone. Starbucks, which started selling more than two dozen varieties of loose-leaf tea at their first location in Seattle, bought high-end tea-shop chain Teavana in 2012.

The concurrent artisanal food and beverage trend means that as more Americans learn to appreciate a cup of tea, they're also more interested in the source of the leaves, making "Fair Trade" tea particularly attractive. Fair Trade U.S. calculates that just between 2012 and 2013, Fair Trade Certified tea — produced by cooperatives and farms — imports jumped by 26 percent.

Fair Trade certification ensures that farmers are guaranteed safe working conditions as well as a sustainable wage and fair capital, determined by the prices they set for their products. All workers also receive a Fair Trade premium, which they may choose to invest back into their farm or community.

"I believe that Americans love Fair Trade — they've backed it and bought it even when the economy was trashed," Muzyka says, recalling when tea first joined coffee, bananas, and cocoa on the short list of available Fair Trade Certified products.

Muzyka has visited Sri Lanka, India and China many times, growing closer w ith each visit to the families who grow and harvest the tea she uses for her blends. On conventional farms,a tea w orker’s daily quota is 17.6 pounds of tea per day,or about 16,000 individual plucks of leaves,she says. This strenuous work is usually done on steep hillsides at altitudes of 5,000 feet or higher, and workers collect leaves into large baskets on their backs, which are held in place by a forehead strap.

Back when she was starting her company, Muzyka spent several years educating consumers and buyers at major grocery stores to choose Fair Trade suppliers over those without the certification.  "I showed them the photos I'd taken in the conventional fields, and explained that the workers were being paid US$1.35 a day and unable to feed their families," she says.

单选题

The two cases described in Paragraph 1 show that________ .

【正确答案】 B
【答案解析】

推断题。本题着重考查第1段和第2段之间的逻辑关系。从写作的角度来看,第1 段中的两个实例是为了引出文章的主题,即第2段的主旨:直到最近,品茶才风靡整个 北美。因此,正确答案为B ( 茶越来越受人们的青睐)。

单选题

The main idea of Paragraph 2 is ________.

【正确答案】 A
【答案解析】

主旨题。第二段按时间的顺序,讲了茶叶在东方、英国、美国南方、北美其他地区的流行,即茶的传播,故选A (茶逐渐为不同地区的人们所接受)。

单选题

The phrase "Earl Grey" underlined in Paragraph 2 refers to ________ .

【正确答案】 C
【答案解析】

推断题。本题上一句指出茶在人们生活中越来越普及,本句以鸡尾酒和炸鸡为例,可以推断出Earl Grey与茶有关,故选C。

单选题

The word “ infancy” underlined in Paragraph 3 is used as a rhetorical device termed ________.

【正确答案】 B
【答案解析】

修辞题。本题关键词infancy意为婴儿时期,此处指起步阶段。按照修辞的特 点,将事物人格化是拟人,故选B 。值得注意的是,拟人与明喻和暗喻有许多相似之 处,两者都是将物或人的相同点进行比较,但区别在于拟人是物比人,而比喻是物比 物或人比物。

单选题

Tea consumption in the U.S. is ________.

【正确答案】 B
【答案解析】

细节题。根据题干关键词tea consumption,定位到第4段第2句,可知自1990年以 来,美国人的茶叶消费量已经翻了两番。故选B 。

单选题

The main idea of Paragraph 6 is ________.

【正确答案】 C
【答案解析】

主旨题。根据第6段,该项认证可以确保茶农获得以下几个方面的保障:安全的工作环境、可持续增长的工资和资金以及保险费。这些均为茶农获得的福利,故选C。

单选题

The word “ backed” underlined in Paragraph 7 means________.

【正确答案】 A
【答案解析】

语义题。根据上下文,back在句中的意义为“ 支持” ,故A 为正确答案。值得注意的是,sustain也有 “ 支持” 之意,但语义不同,词典对这两个单词的释义:support 意为 “ to give or be ready to give help to sb. if they need it ” 。sustain意为 “ to support a weight without breaking or falling; to decide that a claim, etc. is valid” 。该题中的“支持” 实为一种帮助,因此A更合适。

单选题

The word “ strenuous” underlined in Paragraph 8 means________.

【正确答案】 A
【答案解析】

语义题。strenuous意为 “ 艰苦的,费力的” ,A 选项的语义与之最为接近,故为 正确答案。本题B为强干扰项。如果考生不知道strenuous的语义, “ 危险的工作”也符 合语境,因为下文讲到釆茶地的坡度很陡、海拔很高。然而,work的限定词为this ,显然跟上一句有关:每天的采茶量17.6磅,表明采茶的工作量极大, “ 困难的”更符合题意。

单选题

Muzyka is________ tea workers. 

【正确答案】 D
【答案解析】

推断题。第9段中,Muzyka提到采茶工人收入微薄,不足以养家糊口,以此劝说 顾客购买她的茶叶。由此可见,Muzyka非常关心采茶工人的生活,故选D ( 同情)。

单选题

Muzyka tried to educate consumers at grocery stores to ________.

【正确答案】 D
【答案解析】

细节题。根据题干关键词定位第9段第1句话,从不定式短语to choose Fair Trade suppliers over those without the certification可知,Muzyka是为了劝说顾客选择Fair Trade supplier,故选D。