阅读理解 Community cancer clusters are viewed quite differently by citizen activists than by epidemiologists. Environmentalists and concerned local residents, for instance, might immediately suspect environmental radiation as the culprit when a high incidence of cancer cases occurs near a nuclear facility. Epidemiologists, in contrast, would be more likely to say that the incidences were "inconclusive" or the result of pure chance. And when a breast cancer survivor, Lorraine Pace, mapped 20 breast cancer cases occurring in her West Islip, Long Island, community, her rudimentary research efforts were guided more by hope—that a specific environmental agent could be correlated with the cancers—than by scientific method.
When epidemiologists study clusters of cancer cases and other noncontagious conditions such as birth defects or miscarriage, they take several variables into account, such as background rate (the number of people affected in the general population), cluster size, and specificity (any notable characteristics of the individual affected in each case). If a cluster is both large and specific, it is easier for epidemiologists to assign blame. Not only must each variable be considered on its own, but it must also be combined with others. Lung cancer is very common in the general population. Yet when a huge number of cases turned up among World War II shipbuilders who had all worked with asbestos, the size of the cluster and the fact that the men had had similar occupational asbestos exposures enabled epidemiologists to assign blame to the fibrous mineral.
Although several known carcinogens have been discovered through these kinds of occupational or medical clusters, only one community cancer cluster has ever been traced to an environmental cause. Health officials often discount a community's suspicion of a common environmental cause because citizens tend to include cases that were diagnosed before the afflicted individuals moved into the neighborhood. Add to this is the problem of cancer's latency. Unlike an infectious disease such as cholera, which is caused by a recent exposure to food or water contaminated with the cholera bacterium, cancer may have its roots in an exposure that occurred 10 to 20 years earlier.
Do all these caveats mean that the hard work of Lorraine Pace and other community activists is for nothing? Not necessarily. Together with many other reports of breast cancer clusters on Long Island, the West Islip situation highlighted by Pace has helped epidemiologists lay the groundwork for a well-designed scientific study.
单选题 21.The "hope" mentioned in Paragraph 1 refers specifically to Pace's desire to_________.
【正确答案】 D
【答案解析】细节题。从第一段最后一句我们了解到,西艾斯利珀可能存在导致乳腺癌发病的环境冈素,佩斯意欲找到其中的关系。因此[D]正确。[A]错在reduce一词;[B]没有提及;[C]应去掉her own一词。
单选题 22.The case of the World War II shipbuilders with lung cancer is an example of_________.
【正确答案】 A
【答案解析】细节题。第二段最后一句提到,在二次世界大战期间,大量曾与石棉接触过的造船工人患上肺癌,而且其群体之大,都曾与石棉接触过这个事实,使得传染病专家将发病原因归结为是石棉纤维造成的。言外之意,这是与职业有关的病。因此[A]“一种职业群体病”为正确答案。
单选题 23.The text suggests that the fact "only one community cancer cluster had ever been traced to an environmental cause" (Para. 3) is most likely due to the_________.
【正确答案】 C
【答案解析】推断题。第三段前两句指出,虽然找到了几种致病因素,但仅有一种被认为与环境有关,因为卫生官员认为普通人经常把一些在住进社区之前就患病的人计算在内,可见[C]符合文意。
单选题 24.Activists may mistakenly consider a particular incidence of cancer as part of a community cluster despite the fact that_________.
【正确答案】 D
【答案解析】细节题。第一段提到,当一个社区出现患癌症群体时,公民中的社会活动分子(根据上句当属于citizen activist的范围)与流行病学的看法经常产生分歧,紧接着进行了举例说明。在第三段也说到普通人经常把那些搬入某个社区之前就已经被诊断为患了癌症的人也包括在内。由此可见,[D]“癌症是在不同地区产生的”正确。
单选题 25.The word "caveats" (Line 1, Para. 4) refers to_________.
【正确答案】 B
【答案解析】语义题。这句话的意思是:这些解释(指上一段提到的情况)是否意味着和其他社会活动家花了很大力气做的研究都毫无意义呢?此处caveat指上文中提到的普通人在分析上所犯的错误的阐述,故[B]“业余研究癌症患病群体的人可能犯的错误”为答案。