单选题 {{B}}Text 4{{/B}}
Over the last decade, demand for the most common cosmetic surgery procedures, like breast enlargements and nose jobs, has increased by more than 400 percent. According to Dr. Dai Davies, of the Plastic Surgery Partnership in Hammersmith, the majority of cosmetic surgery patients are not chasing physical perfection. Rather, they are driven to fantastic lengths to improve their appearance by a desire to look normal. "What we all crave is to look normal, and normal is what is prescribed by the advertising media and other external pressures. They give us a perception of what is physically acceptable and we feel we must look like that."
In America, the debate is no longer about whether surgery is normal; rather, it centers on what age people should be before going under the knife. New York surgeon Dr. Gerard Imber recommends "maintenance" work for people in their thirties. "The idea of waiting until one needs a heroic transformation is silly," he says. "By then, you've wasted 20 great years of your life and allowed things to get out of hand." Dr. Imber draws the line at operating on people who are under 18, however, "It seems that someone we don't consider old enough to order a drink shouldn't be considering plastic surgery. '
In the UK cosmetic surgery has long been seen as the exclusive domain of the very rich and famous. But the proportionate cost of treatment has fallen substantially, bringing all but the most advanced laser technology within the reach of most people, Dr. Davies, who claims to "cater for the average person", agrees. He says: "I treat a few of the rich and famous and an awful lot of secretaries. Of course, 3, 000 for an operation is a lot of money. But it is also an investment for life which costs about half the price of a good family holiday."
Dr. Davies suspects that the increasing sophistication of the fat injecting and removal techniques that allow patients to be treated with a local anaesthetic in an afternoon has also helped promote the popularity of cosmetic surgery. Yet, as one woman who recently paid £2,500 for liposuction to remove fat from her thighs admitted, the slope to becoming a cosmetic surgery Veteran is a deceptively gentle one. "I had my legs done because they'd been bugging me for years. But going into the clinic was so low key and effective it whetted my appetite. Now I don't think there's any operation that I would rule out having if I could afford it."
单选题 According to the text, the reason for cosmetic surgery is to
【正确答案】 B
【答案解析】细节题。文章第一段有这样的话“the majority of cosmetic surgery patients are not chasing physical perfection...to improve their appearance by a desire to look normal”,而后又进一步指出他们所希望的 lock normal是“what is prescribed by the advertising media and other external pressures”。所以应该选B。
单选题 According to the third paragraph, Dr. Davies implies that
【正确答案】 A
【答案解析】推论题。题干中的信号词是“third paragraph”。第三段讲述了在英国一开始整形手术还只是有钱人和名人的专利,但是现在越来越普及,普通人也可以做整形手术了。后面又指出,虽然手术费用昂贵,花去了整个家庭度假消费的一半左右,但是对于生活的投资来说还是很值得。所以A为正确答案。
单选题 The statement "draws the line at operating on people" (Para. 2) is closest in meaning to
【正确答案】 D
【答案解析】细节理解题。题干信号词出现在文章的第二段。该段讲述什么年龄的人适合做整形手术(what age people should be before going under the knife),强调做整形手术的人应该是“for people in their thirties”。而draw the line这个短语的意思是“划了一界线”,指出18岁以下的人就如同未满18周岁不能饮酒一样不宜做整形手术(It seems that someone we don't consider old enough to order a drink shouldn't be considering plastic surgery)。所以D为正确选项。
单选题 It can be inferred from the text that
【正确答案】 B
【答案解析】归纳题。从38题可知18岁以下不宜做整形手术,故排除A和D。第三、四段指出整形手术现在已经面向大众开放,不再是富人或名人的专利,所以应该选B。
单选题 The text is mainly about
【正确答案】 C
【答案解析】归纳推断题。文章第一段讲plastic surgery在过去的十年里面增长了四倍;第二段讲整形现在在美国很流行,但是有年龄的要求;第三段提到该手术已经不再是有钱人的专利;第四段指出手术花费依然不菲,但如果支付得起费用,值得一试,因为它会让你looks normal。所以选C为正确选项。