单选题 {{B}}Text 4{{/B}}
"What a difference a word makes." The issue of semantics has been an ongoing complain against the media, which has been characterized by an increasing level of sensationalism and irresponsible reporting over the years, fostered by increasingly fierce competition and struggle for wider distributions and readerships.
A focal point for the criticism is the coverage of high-profile criminal cases. With such headlines as "Mr. X Arrest for First-Degree Murder" prominently displayed across the front page, it has been argued that such provocative language influences public opinion, causing premature assumptions of guilt before the matter can be properly and legally decided in a court of law. The power of the media to influence public opinion and, by extension, legal and political perceptions, has long been established and recognized, spurring outcries when inaccurate or overly embellished stories result in unwarranted destruction of public image or intrusion into privacy of unwilling individuals.
Reporters and editors take the utmost care in their choice of words for use in their articles, but with constant pressure to create provocative headlines in order to sell their papers, the distinction between respectable periodicals and trashy tabloids is becoming thinner every day. The dilemma is exacerbated by the public's seeming short attention span, putting the papers under pressure to make their stories as attention-grabbing as they are accurate. Further obfuscating the situation is the fact that the same phrase can be interpreted in a myriad of different ways depending on who reads it, making it hard for one to judge whether a line is excessive or not.
Whatever the causes and effects, however, the freedom of pres laws in the United States mean that any change to the style employed by the media must be self-imposed. In that respect, it appears that nothing will be changing in the near future, since the public's insatiable hunger for controversy and scandal continues to dominate and set the pace for marketable reporting. As the sensationalism and its related effects continue into the longer term, however, there will no doubt be more outcry as the trend continues. This will possibly result in an upheaval of the system; favoring more accurate, unembellished reporting, consisting of hard facts with a minimum of supposition or commentary and devoid of rumors and other questionable sources of information. If and when that occurs, we can truly state with pride that our media industry is only a free one, bat a responsible and reliable one.
单选题 Attractive but misleading headlines are used by some media sources to
【正确答案】 D
【答案解析】事实细节题。第一段开篇点题,指出媒体不断受到谴责,因为近年来追求轰动效应的内容和不负责任的报道越来越多,其原因是由于竞争日趋激烈,各媒体努力争取更大的发行量和更多的读者,由此可知正确答案为[D]。其他选项都是表面现象,不是根本目的。
单选题 The complain against media in the reporting of criminal cases is that
【正确答案】 A
【答案解析】事实细节题。根据criminal cases将答案定位于第二段,前两句指出对媒体批评的焦点是关于刑事案件的报道,不实报道会影响公众的观点,导致人们过早下结论,即选项[A]的内容。选项[B]和[D]与题干不符,选项[C]原文未提及。
单选题 The word "exacerbate" (line 4, paragraph 3) has similar meaning with
【正确答案】 B
【答案解析】语义理解题。词语所在句是说大众的注意力持久度似乎也很短暂,由常理推断这会使媒体的困境更“加剧”,所以该词的意思应与[B]一致。其他选项均可排除。
单选题 From paragraph 4, we can infer that
【正确答案】 A
【答案解析】推理判断题。第四段首先肯定了新闻的自由,然后指出近期大众的倾向不变,媒体也就不会变,这与选项[A]一致;第三句之后转折,指出未来可能的发展趋势是新闻体制出现剧变,受到青睐的将是准确、朴实的报道,但这种情况只是可能性,没有确定性,所以排除[B]和[D];[C]与文义相反。
单选题 Which of the following statements represents the author's opinion?
【正确答案】 C
【答案解析】观点态度题。作者的观点与全文主旨紧密相关,文章第一段指出媒体所受到的谴责,第二、三段进一步作出论述,最后一段总结并预测未来趋势,综合起来就是选项[C]的观点。选项[A]过于绝对,显然错误;选项[B]与第三段第一句不符,因为媒体对准确度也很重视;选项[D]把媒体的不准确性都归咎于大众的喜好,这也是不合理的。