问答题
1. Has the arrival of the Internet done more good than harm? This has been an intensely discussed question for years. The following are the supporters' and opponents' opinions. Read carefully the opinions from both sides and write your response in about 200 words, in which you should first summarize briefly the opinions from both sides and give your views on the issue.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization and language quality. Failure to .follow the above instructions may result in a loss of marks. | YES | NO |
The Internet offers millions of people access to information they would not otherwise have had, which is a huge benefit. The Internet has broadened normal people's horizons. The Internet ensures the almost instantaneous delivery of messages and data to any location all over the world. The accessibility of technology also means that you need not to be in any special location like a post office or mail room to send a message. Meanwhile, the Internet has also made it easier to meet new people and keep in touch with friends. The Internet can absolutely help enhance learning. It allows us to conveniently and pro- fessionally do researches, prepare projects, and do many other tasks. | Online information has usually not gone through careful checks as published newspaper articles or books. There is a higher risk that some of the facts or quotations from an article online are false. People's privacy is greatly attacked by the Internet. Some sites store information, while some others ask us to fill in information which can be sold to other sites for commercial purposes. Once we post something online, it is almost impossible to erase it from the net. Many people are just addicted to the Internet. They can't stop surfing, and they spend too much time indoors. A sad consequence of the addiction is that they can no longer appreciate good books, or a nice conversation with friends. By failing to take exercise they grow fat and unhealthy. |
【正确答案】[范文]
The Internet is so far one of the greatest inventions of human history. At least for one reason, it is basically a globally accessible repository of knowledge, and anyone can get the latest news with a click of the mouse. For another reason, as a major channel for communication, the Internet dissolves traditional barriers to communication, including time, physical distance, and cost It brings people together by creating a climate of openness and sharing. Last, it also contributes to learning. There are many educational games and websites people can browse around and learn from in a much more effective way.
Nevertheless, some have suspected that the appearance of the Internet has done more harm than good. To begin with, the online information may not be reliable and accurate. Thus there is a risk for people to be misguided Furthermore, your personal information online can be used without your consent, which will lead us to serious trouble. Finally, some spend more than the fair amount of time on the Internet, which not only causes obesity but also affects people's social interactions.
Despite these facts, the Internet has been a major source of information, and we should use it wisely and discreetly. Personally think the benefits outweigh the harm and the Internet will bring more dramatic changes to our lives.
【答案解析】 本篇要讨论因特网的出现是否利大于弊。在具体行文方面,考生可以在第一段简单阐述背景知识,并概述因特网的三个优点:获取信息的捷径,能够为人们的交流提供便捷,有助于学习。第二段概述反方观点,即因特网的不利之处:网上的信息良莠不齐,难于辨别真伪,个人信息易于泄露,上网成瘾会导致肥胖和人际关系恶化。第三段总结全文并发表自己的观点。