单选题
{{B}}Part A{{/B}}
{{B}}Text 1{{/B}}
At the end of last year, a town called Friendship Heights, in Maryland's Montgomery County, approved America's (and thus the world's) strictest tobacco policy. Town officers courageously banned smoking on all public property, including streets, pavements and public squares. "It's a public health issue," said the mayor, Alfred Muller. who is also a doctor. "We don't have the right to outlaw tobacco. but we're doing what we can within our rights."
This newspaper has expressed disgruntlement with the element of intolerance that is increasingly manifesting itself within America's anti-tobacco movement. It must be said, however, that brave Friendship Heights has discovered an approach that liberals can embrace. Private property is its owners' sanctuary, but the public rules in public spaces. Undeniably, the streets belong to the government; what happens in them. therefore, is the government's business.
On this worthy principle, smoking should be merely the beginning. For example, it is clear that the consumption of fatty foods contributes to heart disease, strokes and other deadly disease. Besides, eating junk makes you fat and ugly. What people do at home is their own affair, but why allows them to abuse the public streets for this gluttony? America's pavements and boardwalks are overridden with persons, many of them overweight, who amble along licking ice cream or gobbling chips. In many cities, hot dogs are spreaded, quite openly, on the pavement itself. All this should be stopped. Not just in Friendship Heights but in other enlightened districts, it should be illegal to eat anything but low-fat foods in public zones. Because Americans consume too little by way of fruits and vegetables, in time (it is best to move slowly, because people's rights must be respected) streets should become strictly vegetarian.
More can be done. Shrieking newspaper headlines create stress for those who may not wish to view them. People who want to buy and read papers should therefore be required to do so in private. America has long and justly sought to prevent the entanglement of religion with public life. What people do in church or at home is their business. However, praying, sermonizing or wearing religious garb in the streets surely compromises the requirement that the public will not be dragoored into supporting religion.
There is the environment to consider, as well. That people exhale carbon dioxide in public places. thus contributing to global warming, is probably inevitable, and America's politicians would be wise to permit it. But methane, too. is a greenhouse gas, and an odiferous one. Its emission in public places. where it can neither be avoided nor filtered, seems an imposition on both planetary hygiene and human comfort. Breakers of wind, surely, can be required to wait until they can answer their needs in private; and prosecuted when they fail.
Fame. then. to Friendship Heights. Other towns should take note. If they intend to fulfill their responsibilities to the health and welfare of citizens, to public order, and above all to the public streets and parks whose rights the authorities are sworn to uphold, then the way ahead is clear.
单选题 Alfred Muller's words imply______.
【正确答案】 C
【答案解析】推理判断题。文章第一段中市长提到“这关乎民众健康,我们没有权利宣布烟草不合法,但是我们的所为是在我们权限之内的。”选项A“法律可以对公众健康起到很大作用”;B“他不能制定关于烟草的法律”;C“我们的所作所为有益于百姓”;D“市长的赞成是立法的重要因素”。可见C反映了市长的话。
单选题 Which of the following measures CANNOT be taken for good of public health?
【正确答案】 C
【答案解析】事实细节题。从第一段可以看出,禁止在公共场合吸烟可以并已经成为服务于公共健康的一种措施;第三段表明应该禁止人们在公众场合吃不健康食品,以保持公众健康;第四段表明应该禁止人们在公众场合看那些载有容易引起人恐慌的新闻报纸;第五段表明人们呼山二氧化碳虽有害环境,但不能避免。因此C为正确答案。
单选题 The word "disgruntlement" (Line 1, Para. 2) means______.
【正确答案】 D
【答案解析】猜词题。原文为“This newspaper has expressed disgruntlement with the element of intolerance that is increasingly manifesting itself within America's anti-tobacco movement.”,根据第一段讲的内容,这里报纸对吸烟的态度应该是难以容忍的,选项A“不可容忍的事情”;B“挖苦”;C“欢迎”;D“不满意”。因此D是正确答案。
单选题 Which is NOT the people's private thing?
【正确答案】 B
【答案解析】事实细节题。关于人们私人的事情,文中列了几个,比如看报纸,抽烟,而D“在家里睡觉”很显然是私事,B“在街道上玩耍”文中未提到,而且不能完全断定是私事,所以B最为符合。
单选题 Which one is TRUE about the author?
【正确答案】 C
【答案解析】推理判断题。文章整体看来,作者认为有的法律制定需要考虑全面,比如在第五段列举的关于“wind”的例子,这都表明作者的观点。A“法律仅仪是一个噱头而已”;B“他对法律不感兴趣”;C“作者认为,尽管立法没有坏处,但立法者必须考虑法律的实用性和可操作性”;D“他对法律前景表示乐观”。因此,正确答案为C。