单选题
Ford"s Assembly Line

When it comes to singling out those who have made a difference in all our lives, you cannot overlook Henry Ford. A historian a century from now might well conclude that it was Ford who most influenced all manufacturing, everywhere, even to this day, by introducing a new way to make cars—one, strange to say, that originated in slaughterhouses (屠宰场).
Back in the early 1900s, slaughterhouses used what could have been called a "disassembly line". Ford reversed this process to see if it would speed up production of a part of an automobile engine called a magneto (磁力发动机). Rather than have each worker completely assemble a magneto, one of its elements was placed on a conveyer, and each worker, as it passed, added another component to it, the same one each time. Professor David Hounshell of the University of Delaware, an expert on industrial development, tells what happened.
"The previous day, workers carrying out the entire process averaged one assembly every 20 minutes. But on that day, on the line, the assembly team averaged one every 13 minutes and 10 seconds per person."
Within a year, the time had been reduced to five minutes. In 1913, Ford went all the way. Hooked together by ropes, partially assembled vehicles were towed (拖,拉) past workers who completed them one piece at a time. It wasn"t long before Ford was turning out several hundred thousand cars a year, a remarkable achievement then. And so efficient and economical was this new system that he cut the price of his cars in half, to $260, putting them within reach of all those who, up until that time, could not afford them. Soon, auto makers all over the world copied him.
In fact, he encouraged them to do so by writing a book about all of his innovations, entitled Today and Tomorrow . The Age of the Automobile had arrived. Today, aided by robots and other forms of automation, everything from toasters to perfumes is made on assembly lines.
单选题 Which of the following statements about Henry Ford is NOT true?
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 根据第一段最后一句中的“introducing a new way to make cars”可知,福特引进了一种新的生产方式,故A正确;根据第一段最后一句中的“most influenced all manufacturing”可知,福特影响了制造业,故B正确;根据第四段最后一句可知,福特激励了其他汽车制造商,故C正确。文章只在第一段最后一句提到了历史学家对福特的可能判断,并未说福特改变了一位历史学家的观点。故选D。
单选题 The writer mentions "slaughterhouses" because they were the places where ______.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 第一段最后一句中的定语从句“that originated in slaughterhouses”修饰的先行词是指代“a new way to make cars”的“one”,表明福特发明的生产线起源于屠宰场。故选A。
单选题 A magneto is a technical term for ______.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 第二段第二句中的“a part of an automobile engine called a magneto”表明,磁力发电机是汽车发动机的一部分。故选C。
单选题 The word "turning out" in the fourth paragraph could be best replaced by ______.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 根据上下文可知,第四段第四句的大意是:不久后,福特一年就生产了几十万辆汽车,这在当时是个非凡的成就。“turning out”在此指生产。produce生产;sell贩卖;buy购买;fix安装。故选A。
单选题 The invention of the assembly line enabled Henry Ford ______.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 第四段倒数第二句中的定语从句“that he cut the price of his cars in half, to $260”修饰的先行词是“this new system”,表明福特发明的生产线使汽车价格下降到260美元。故选C。