单选题 Potential AIDS victims who refuse to be tested for the disease and then defend their right to remain ignorant about whether they carry the virus are entitled to that fight. But ignorance cannot be used to rationalize irresponsibility. Nowhere in their argument is their concern about how such ignorance might endanger public health by exposing others to the virus.
All disease is an outrage, and disease that affects the young and healthy seems particularly outrageous. When a disease selectively attacks the socially disadvantaged, such as homosexuals and drug abusers, it seems an injustice beyond rationalization. Such is the case with acquired immune deficiency syndrome.
Decent people are offended by this unfairness and in the name of benevolence have been driven to do morally irresponsible things such as denying the unpleasant facts of the disease, out of compassion for the victims. We cannot distort the facts to comfort the afflicted when such confusion compounds the tragedy.
Some crucial facts: AIDS is a communicable disease. The percentage of those infected with the AIDS virus who will eventually contract the disease is unknown, but that percentage rises with each new estimate. The disease so far has been 100 potential. The latency period between the time the virus is acquired and the disease develops is also unknown.
We now have teats for the presence of the virus that is as efficient and reliable as almost any diagnostic test in medicine. An individual who tests positive can be presumed with near-certainty to carry the virus, whether he has the disease or not.
To state that the test for AIDS is "ambiguous", as a clergyman recently in public, is a misstatement and an immoral act. To state that the test does not directly indicate the presence of the virus is a half-truth that misleads and an immoral act. The test correlates so consistently with the presence of the virus in bacteria cultures as to be considered I00 percent certain by experts.
Everyone who tests positive must understand that he is a potential vector for the AIDS virus and has a moral duty and responsibility to prevent others from contamination. We are not just dealing with the protection of the innocent but with an essential step to contain the spread of an epidemic as horrible as any that has befallen modern man. We must do everything in our power to keep this still, untreatable disease from becoming pandemic.
It may seem unfair to burden the tragic victims with concern for the welfare of others. But moral responsibility is not a luxury of the fortunate, and evil actions committed in despair cannot be condemned out of pity. It is morally wrong for a healthy individual who tests positive for AIDS to be involved with anyone except under the strict precautions now defined as safe sex.
It is morally wrong for someone in a high-risk population who refuses to test himself to do other than to assume that he tests positive. It is morally wrong for those who, out of sympathy for the heartbreaking victims of this epidemic, as though well wishing and platitudes(老生常谈) about the ambiguities of the disease are necessary in order to comfort the victims while 'they contribute to enlarging the number of those victims. Moral responsibility is the burden of the sick as well as the healthy.

单选题 According to the essay, which of the following statements is NOT true?
【正确答案】 D
【答案解析】细节题。
题意为:“根据本文,下列陈述哪句不正确?”根据第四段末句(染上病毒到患病之间的潜伏期也不知有多长。),可知选项D不正确,为正确答案。选项A“还不知道多少艾滋病病毒感染者最终得病”;选项B“艾滋病是一种传染性疾病”;选项C“目前艾滋病百分之百是绝症”。
单选题 According to experts, the test for AIDS is______.
【正确答案】 A
【答案解析】细节题。
题意为:“专家认为,是否患艾滋病的测试是______。”根据第六段末句(专家 100%地肯定这一测试的确和菌落中病毒的存在之间的相关性),因此A“100%和菌落中有无病毒有关”为正确答案。选项B“模棱两可,因为即使他们自己也不能肯定”;选项C“不精确,因为经常得到矛盾结果”;选项D“与病毒的存在没有关系”。
单选题 What rhetorical purpose does the last three sentences in the essay serve?
【正确答案】 B
【答案解析】推断题。
题意为:“文章最后三句话对文章整体结构的作用是什么?”很显然,选项B“在文章结尾,再一次论述自己的主要观点”为正确答案。选项A“再一次讲述自己的写作目的”;选项C“责备那些拒绝接受艾滋病检查的人”。选项D“强调接受检查的重要性”。
单选题 The word "outrage" (Sentence 1, Paragraph 2) most probably means______.
【正确答案】 D
【答案解析】词义猜测题。
题意为:“根据本文,outrage的意思是什么?”选项D“暴行”为正确答案。病症显然不是气愤、生气,故A,B,C选项可排除。
单选题 What is the passage mainly about?
【正确答案】 B
【答案解析】主旨题。
题意为:“本文主要讲述的是什么?”通读全文,作者反复强调艾滋病患者有道德责任保护大众的健康,因此选项B为正确答案。选项A“作者认为那些拒绝接受艾滋病检查的人是可以理解的”;选项C“作者认为人们应该对艾滋病采取预防措施”;选项D“作者认为人们应该谴责不负责任的人”。