单选题 {{B}}Text 2{{/B}}
This election year, the debate over cloning technology has become a circus -- and hardly anybody has noticed the gorilla hiding in the tent. Even while President Bush has endorsed throwing scientists in jail to stop '"reckless experiments", it's just possible the First Amendment will protect researchers who want to perform cloning research.
Dr. Leon Kass, the chairman of the President's Council on Bioethics, would like to keep that a secret. "I don't want to encourage such thinking," he said. But the notion that the First Amendment creates a "right to research" has been around for a long time, and Kass knows it. In 1977, four eminent legal scholars -- Thomas Emerson, Jerome Barron, Walter Berns and Harold P. Green -- were asked to testify before the House Subcommittee on Science, Technology and Space. At the time, there was alarm in the country over recombinant DNA. Some people feared clones, designer babies, a plague of superbacteria. The committee wanted to know if the federal government should, or could, restrict the science. "Certainly the overwhelming tenor of the testimony was in favor of protecting it," Barron, who now teaches at George Washington University, recalls.
Barns, a conservative political scientist, was forced to agree. He didn't like this conclusion, be- cause he feared the consequences of tinkering with nature, but even after consulting with Kass before his testimony, he told Congress that "the First Amendment protected this kind of research." Today, he believes it protects cloning experiments as well. Law-review articles written at the time supported Barns, and so would a report issued by Congress's Office of Technology Assessment (O. T. A. ). But the courts never got the chance to face the right-to-research issue squarely. An oversight body called the Recombinant DNA Advisory Committee, formed by the National Institutes of Health, essentially allowed science to police itself. So the discussion was submerged. Until now.
Why legal scholars would defend the right to research is hardly mysterious. The founding fathers passionately defended scientific and academic freedom, and the Supreme Court has traditionally had a high regard for it. But why would the right to read, write and speak as you please extend to the tight to experiment in the lab?
Neoconservatives like Kass have emphasized the need to maintain a fixed conception of human nature. But the O. T.A. directly addressed this in a 1981 report. "Even if the rationale.., were expanded to include situations where knowledge threatens fundamental cultural values about the nature of man, control of research for such a reason probably would not be constitutionally permissible,"
The government can restrict speech if it can prove a "compelling interest," like public safety or national security. But courts have set that bar very high. Unlike, say, an experiment that releases smallpox into the wind to study how it spreads, which could be banned, embryo research presents no readily apparent danger to public health or security. And if that's the case, scientists who wish to create stem cells by cloning might have a new source of succor: the U.S. Constitution.
单选题 The views of Kass and O. T.A. on cloning research are
【正确答案】 D
【答案解析】本题问Kass和O.T.A对克隆研究的态度怎样。第二段提到“But the notion that the First Amendment creates a‘right to research’…and Kass knows it.”可知第一修正案对克隆研究有保护作用,但是“Dr.Leon Kass...would like to keep that a secret.”可知Kass不想让人们知道有法律在保护克隆研究,也就是说他不赞成对克隆的研究加以保护;而第三段提到Berns承认第一修正案保护克隆,又提到“Law-review articles…supported Berns,and so would a report issued by…(O.T,A).”也就是说O.T.A.支持Berns的看法,即第一修正案支持克隆研究。而且第五段“But the O.T.A directly addressed…Even if the rationale…control of research…would not be constitutionally permissible.”’也明确表明O.T.A反对对克隆研究的控制。因此[D]“(两者的观点)相反的”正确。 [A)相同的;[B]相似的;[C]互补的:均错。
单选题 Which of the following is strongly against cloning research?
【正确答案】 B
【答案解析】本题问以下哪个机构坚决反对克隆研究。首段提出“Even while President Bush has…to stop reckless experiments”。由此可知布什总统所代表的联邦政府是强烈反对克隆研究的。因此[B]“联邦政府”为正确答案。 [A]全国健康联合会:第三段倒数第三句提到“An oversight body…formed by the National Institutes of Health, essentially allowed science to police itself.”由此可知全国健康联合会主张让科学界进行自律,言下之意是政府不应该限制克隆技术的研究,同时也赞成保护克隆研究。 [C]最高法院:第四段提到“The founding fathers…defended scientific and academic freedom,and the Supreme Court…had a high regard for it.”由此可知最高法院高度赞扬科学和学术自由,亦即对包括克隆研究在内的科学研究持保护态度。 [D]国会科技评估办公室:在第五段O.T.A直截了当地说“Even if...control of research…would not be constitutionally permissible.”这表明O.T.A赞成保护克隆研究。
单选题 The word "it" (Line 8, Para. 2) most probably refers to
【正确答案】 D
【答案解析】本题问第二段第八行的“it”最有可能指的是什么。从“it”所在句的前一句“The committee wanted to know if the federal government should,or could,restrict the science”,可知“it”指代的是“the science”。而从上文“In 1977,there was alarm in the country over recombinant DNA”,可知“the science”具体指的是“recombinant DNA”。因此[D]“重组DNA”为正确答案。 [A]第一修正案:文章讨论的是第一修正案是否应该允许克隆研究,因此,保护“第一修正案”没有意义。 [B]克隆实验:第二段中提到的“Some people feared clones,designer babies,a plague of superbacteria.”说的是人们害怕“recombinant DNA”,即“the science”可能带来的一系列后果。正是为了避免这些事物,包括“clones”的产生,“the committee”才想要政府限制“recombinant DNA”。当时还没有“clone experiment”,所以也谈不上保护它。况且在这里“clones,designer babies,a plague of superbacteria”三个事物并无主次之分,因此单提保护克隆实验逻辑上讲不通。 [C]美国政府:“The committee wanted to know if the federal government should,or could,restrict the science”表明“the committee”希望政府限制“the science”,但文中并未给出当时政府对“the science”如何限制,即文中并未谈到政府的立场,因此说支持政府在此没有根据。
单选题 It is broadly accepted that by the First Amendment, cloning experiments should be
【正确答案】 C
【答案解析】本题问人们普遍认为,根据第一修正案克隆研究应该怎样。第二段指出“But the notion that the First Amendment creates a ‘right to research’…”表明修正案提出了一项研究的权利,文章多次提到很多机构和个人都认为克隆研究应受到修正案的保护,因此[C]“在某种程度上被保护”正确。 [A]政府资助;[D]被充分讨论:在文中都没有提及。 [B]被法律所限制:正好与文章意思相反,故错。
单选题 The author considers that in the case of cloning experiments, the First Amendment
【正确答案】 A
【答案解析】本题问作者对第一修正案的看法。末段末句谈到“scientists who wish to create stem cells by cloning might have a new source of succor:the U.S.Constitution”,这里“Constitution”在本文中指的就是第一修正案,也就是说第一修正案对于科研实验有支持保护作用,这也正是本篇文章的中心,因此[A]“具有关键性的支持作用”为正确选项。 [B]源于科学发展:文中虽然谈到美国建国的先辈们重视学术自由,但并没有指出是因为科学发展而制定的第一修正案。实际上第一修正案涉及宗教自由、言论自由、出版自由,并不仅仅与科学有关。 [C]受到政府的高度评价:文中未提到政府对于第一修正案的态度。 [D]忽视了社会不安定的危险:文中井未谈到社会的安定问题。