单选题 As many as one thousand years ago in the Southwest, the Hopi and Zuni tribes of North America were building with adobe-sun-baked brick plastered with mud. Their homes looked remarkably like modern apartment houses. Some were four stories high and contained quarters for perhaps a thousand people, along with storerooms for grain and other goods. These buildings were usually put up against cliffs, both to make construction easier and for defense against enemies. They were really villages in themselves, as later Spanish explorers must have realized since they called them "pueblos", which is Spanish for town.
The people of the pueblos raise what are called "the tree sisters" —corn, beans, and squash. They made excellent pottery and wove marvelous baskets, some so fine that they could hold water. The Southwest has always been a dry country, with water scarce. The Hopi and Zuni brought water. The Hopi and Zuni brought water from streams to their fields and gardens through irrigation developed elaborate ceremonies and religious rituals to bring rain.
The way of life of less-settled groups was simpler and more strongly influenced by nature. Small tribes such as the Shoshone and Ute wandered the dry and mountainous lands between the Rocky Mountains and the Pacific Ocean. They gathered seeds and hunted small animals such as rabbits and snakes in the Far North the ancestors of today's Inuit hunted seals, walruses, and the great whales. They lived right on the frozen seas in shelters called igloos built of blocks of packed snow. When summer came, they fished for salmon and hunted the lordly caribou.
The Cheyenne, Pawnee, and Sioux tribes, known as the Plains Indians, lived on the grasslands between the Rocky Mountains and the Mississippi River. They hunted the bison, commonly called the buffalo. Its meat was the chief food of these tribes, and its hide was used to make their clothing and the covering of their tents and tepees.
单选题 It can be inferred from the passage that the dwelling of the Hopi and Zuni were______.
  • A. very small
  • B. highly advanced
  • C. conveniently located
  • D. extremely fragile
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 第一段第二句说“Their homes looked remarkably like modern apartment houses”,可见他们的住房是非常先进的(highly advanced)。B正确。
单选题 The author uses the phrase "the three sisters" to refer to______.
  • A. Hopi women
  • B. family, members
  • C. important crops
  • D. rain ceremonies
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 第二段第一句“三姐妹”是“玉米、蚕豆和南瓜”(corn,beans,and squash),是三种重要的作物(important crops),选C项。
单选题 According to the passage, which of the following tribes lived in the grasslands?
  • A. The Shoshone and Ute
  • B. The Cheyenne and Sioux
  • C. The Hopi and Zuni
  • D. The Pawnee and Inuit
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 本文最后一段讲到“Cheyenne,Pawnee,and Sioux tribes”居住在草原上。因此,B项符合题意。
单选题 Which of the following is NOT mentioned by the author as a dwelling place of the first North Americans?
  • A. Log cabins
  • B. Adobe houses
  • C. Tepees
  • D. Igloos
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 这是一道细节题。文中提到了B,C,D三项,未提及A项原木小屋(Log cabins)。
单选题 Which material is used to build igloos?
  • A. The hide of buffalo.
  • B. The adobe-sun-baked brick.
  • C. Blocks of packed snow.
  • D. Sticks.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 原文第三段提到They lived right on the frozen seas in shelters called igloos built of blocks ofpacked snow.显然,正确答案为C。
单选题 The author groups North American Indians according to their______.
  • A. tribes and environment
  • B. impact on the Europeans
  • C. rituals and ceremonies
  • D. date of appearance on the continent
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 文中列出的8个土著部落中,都提到其部落和居住地区的环境(tribes and environment),故可推出A项为正确答案。