单选题 Monroe, despite his generally poor appetite, thoroughly enjoyed the three meals he ate at the Tip-Top Restaurant, but, unfortunately, after each meal he became ill. The first time he ate an extra-large sausage pizza with a side order of hot peppers; the second time he took full advantage of the all-you-can-eat fried shrimp and hot peppers special; and the third time he had two of Tip-Top's gaint meatball sandwiches with hot peppers. Since the only food all three meals had in common was the hot peppers, Monroe concludes that it is solely due to Tip-Top's hot poppers that he became ill.
Monroe's reasoning is most vulnerable to which one of the following criticisms?

【正确答案】 E
【答案解析】[解析] 根据本题对Monre在Tep-Top吃的三餐饭的描述,我们发现了他的这三餐饭的特点除了每餐都包含有辣椒之外,他每餐饭还都吃得特别多,而本题一开头就事先声明了Monre一贯胃口不好,因此每餐饭吃得太多的事实也有可能是胃口一向不好的他每餐饭后都有病的一个原因。由此分析可知(E)是正确答案。(D)是较易误选的选项。若Monre证明了每一个在Tip-Top进餐时吃了辣椒的人都生了病,将有助于支持他的结论。但是(D)选项中引入了新的内容,这些内容即每一个在Tip-Top进餐时吃了辣椒的人是否有病并不是本题中Monre的结论所依赖的事实,因此(D)不是最佳选项;(A)、(B)和(C)都是明显错误的选项。