单选题
Americans don't like to lose wars. Of course, a lot depends on how you define just what a war is. There are shooting wars—the kind that test patriotism and courage—and those are the kind at which the U.S. excels. But other struggles test those qualities too. What else was the Great Depression or the space race or the construction of the railroads? If Americans indulge in a bit of flag-waving when the job is done, they earned it.
Now there is a similar challenge: global warming. The steady deterioration (恶化) of the very climate of this very planet is becoming a war of the first order, and by any measure, the U.S. is losing. Indeed, if America is fighting at all, it's fighting on the wrong side. The U.S. produces nearly a quarter of the world's greenhouse gases each year and has stubbornly made it clear that it doesn't intend to do a whole lot about it. Although 174 nations approved the admittedly flawed Kyoto accords to reduce carbon levels, the U.S. walked away from them. There are vague promises of manufacturing fuel from herbs or powering cars with hydrogen. But for a country that tightly cites patriotism as one of its core values, the U.S. is taking a pass on what might be the most patriotic struggle of all. It's hard to imagine a bigger fight than one for the survival of a country's coasts and farms, the health of its people and the stability of its economy.
The rub is, if the vast majority of people increasingly agree that climate change is a global emergency, there's far less agreement on how to fix it. Industry offers its plans, which too often would fix little. Environmentalists offer theirs, which too often amount to na; ve wish lists that could weaken America's growth. But let's assume that those interested parties and others will always be at the table and will always demand that their voices be heard and that their needs be addressed. What would an aggressive, ambitious, effective plan look like—one that would leave the U.S. both environmentally safe and economically sound?
Halting climate change will be far harder. One of the more conservative plans for addressing the problem calls for a reduction of 25 billion tons of carbon emissions over the next 52 years. And yet by devising a consistent strategy that mixes short-term solutions with far-sighted goals, combines government activism with private-sector enterprise and blends pragmatism (实用主义) with ambition, the U.S. can, without major damage to the economy, help halt the worst effects of climate change and ensure the survival of its way of life for future generations. Money will do some of the work, but what's needed most is will. "I'm not saying the challenge isn't almost overwhelming," says Fred Krupp. "But this is America, and America has risen to these challenges before."
单选题 What does the passage mainly discuss?
【正确答案】 C
【答案解析】本题为主旨题,答案是C:美国的环境政策。文章第1殴提出,美国人不喜欢认输。第2段引出一个挑战性问题:全球性变暖(global warming),指出在与不断恶化的气候斗争的过程中,美国正在输掉这场战争。最后一段提到,阻止气候变化将非常困难,金钱可以发挥一些作用,但最需要的是下定决心(but what's needed most is will)。根据全文的主旨大意可知这篇文章谈的是美国的环境政策,所以正确C。
单选题 From the last sentence of paragraph 2 we may learn that the survival of a country's coasts and farms, the health of its people and the stability of its economy is
【正确答案】 A
【答案解析】本题为细节题,答案是A:头等重要的大事。文章第2段末句的意思是:很难想象会有什么战斗比保卫国家海岸和农场、保护人民的健康和国家经济的稳定更重大了。由此可知,保卫国家海岸和农场、保护人民的健康和国家经济的稳定是头等重要的大事,故正确A。
单选题 Judging from the context, the word “rub” (Line 1, Para.3) probably means
【正确答案】 D
【答案解析】本题为词汇题,答案是D:问题。这句话的意思是:问题的关键在于,如果说绝大多数人越来越同意气候变化是一个全球性紧急问题,那么对于如何解决这一问题却远远未能达成一致意见。rub困难,障碍,问题的关键;如:Do you get the rub?你抓住问题的关键了吗?根据上下文可推断此处rub一词的意思为“问题的关键”,所以正确D。
单选题 What is the author's attitude toward America's policies on global warming?
【正确答案】 A
【答案解析】本题为观点态度题,答案是A:批评的。文中多处反映出作者对美国的全球变暖政策持批判态度,尤其是文章第2段这句话:and by any measure,the U.S. is losing.Indeed,if America is fighting at all,it’s fighting on the wrong side.其大意是:无论用什么标准来衡量,美国正在失利。要是说美国果真参战了的话,那么也是站在错误的一方投入战斗。作者的批评态度由此可见一斑,所以正确A。
单选题 The paragraphs immediately following this passage would most probably deal with
【正确答案】 B
【答案解析】本题为推论题,答案是B:美国可能会怎么与全球性变暖斗争。文章第1、2段提出全球性变暖问题及美国的环境政策:第3段提出解决问题的关键,世界各国应达成一致意见,第4段提出美国能够帮助阻止气候恶化(help halt the worst effects of climate change),确保后代生存的生活方式。根据文章这一发展思路,接下来的一段应当讨论美国可能会怎样与全球性变暖作斗争。由此可推论正确B。