复合题

In this section there are two reading passages followed by a total of 10 multiple-choice questions. Read the passages and then write your answers on your answer sheet.

Passage 1

It seemed to me, and still does, that the system of American business often produces wrong, immoral and irresponsible decisions, even though the personal morality of the people running the business is often above reproach. The system has a different morality as a group than the people do as individuals, which permits it to willfully produce ineffective or dangerous products, deal dictatorially and often unfairly with supplies, pay bribes for business, abrogate their rights of employees by demanding blind loyalty to management or tamper with the democratic process of government through illegal political contributions.

I am not a psychologist, so I can’ t offer a professional opinion on what happens to the freedom of individual minds when they are blended into the group management thought process of business. But my private analysis is this: Morality has to do with people. If an action is viewed primarily from the perspective of its effect on people, it is put into the moral realm.

Business in America, however, is impersonal. This is particular true of large American multi-national corporations. They are viewed by their employees and publics as faceless. They have no personality. The ultimate measure of success and failure of these business is not their effect on people but rather their earnings per share of stock. If earnings are high, the business is considered good. If they are low or in the red ink, it is considered a failure. The first question to greet any business proposal is how will it affect profits? People do not enter the equation of a business decision except to the extent that the effect on them will hurt or enhance earnings per share. In such a completely impersonal context, business decisions of questionable personal morality are easily justified. The unwavering devotion to the bottom line brings this about, and the American public until now has been more than willing to accept this. When someone is forced into early retirement in a management power-play or a supplier is cheated out of sale by under- the -table dealings, the public reaction is generally, “Oh, well, that’ s business. ” And management’ s reaction is often, “It’ s what’ s on the bottom line that counts. ” A person who shoots and kills another is sentenced to life in prison. A business man who makes a defective product which kills people may get a normal fine or a verbal slap on the hands, if he is ever brought to trial at all. 

单选题 In the author’ s view, if an American business makes an immoral decisionas a group, the managing individuals .
【正确答案】 B
【答案解析】由第一段第一句话可知, 这些人的个人道德“is often above reproach” , 所以B项正确。
单选题 What American businesses often do to the government is to .
【正确答案】 A
【答案解析】第一段最后提到“tamper with the democratic process of government through illegal political contributions” ,即通过非法政治出资来干预政府的民主进程。 所以A项正确。
单选题 From the passage we may well understand that the author.
【正确答案】 C
【答案解析】由第一段“the system of American business often produces wrong, immoral and irresponsible decisions” 及后文的描述可知, 作者非常了解这些不道德交易。 A项在文章中没有提到。 B项与文章的提法刚好相反。 D项是美国商人们的看法, 作者是否定这一看法的。
单选题 The public attitude towards immoral business decisions is generally .
【正确答案】 A
【答案解析】由最后一段“the public reaction is generally, ‘ Oh,well. That’ s business. ’ ” 可知公众对此持比较宽容、 容忍的态度, 根本谈不上支持这种商业对人的漠视态度。 “American public until now has been more than willing to accept this. ” 只是说与原来那种根本反对的态度相比变得比较愿意接受了, 也就是比较能容忍这种现象了, 所以正确答案应为A。
单选题 It can be inferred that the author writes the passage .
【正确答案】 D
【答案解析】这篇文章第一段中作者就提出美国的商业体系经常“produces wrong, immoral and irresponsible decisions” ,第三段又说其是“impersonal” 的, 由此可见作者的这篇文章对美国商业体系持批评态度。