阅读理解
"History is written by the victors." This famous phrase reverberates throughout the halls of history, constantly reminding us to take all that we learn with a grain of salt, knowing that the information provided for our dissemination was provided, shaped and influenced by those left to hold the pen that recorded it. In that respect, one of the worst crimes against history is the revision of it, the altering of the record of the past so as to reflect the viewpoint of a biased group who stand to benefit from the altered version. By revising the lens by which history is judged, valuable information is lost, to the detriment of both students of the field as well as the awareness that comes from experience. Without an accurately recorded account to serve as a guiding light, nations and societies are left to stumble their way about their affairs, ignorant of what has and hasn't worked before, and unaware of what past events shaped and determined their present situation. Such dismal situations emerge from simple pride, as well as the desire of the revisionists to depict themselves in a better light to posterity or to cover up an embarrassing legacy, no matter the cost to the future. Recent attempts by nations involved in the Second World War to minimize or erase altogether certain shameful incidents from their history textbooks has been met with international outrage and protest, and rightly so. By allowing future generations to forget or never even learn about how their ancestors stumbled on the path to progress, the experiences of those who suffered as a result of those mistakes are trivialized and made to be in vain. Also, a false sense of national identity emerges, inconsistent and inaccurate in its formation. Both are heinous results for both nationals of that particular nation as well as those of the international community, whose stories intertwine to form the larger picture. When a single string in the tapestry of world history is unraveled by revision, the entire piece becomes a weaker one, subject to additional modification at the whim of those who would like to use history as a tool for their own purposes, even if it means fundamentally changing it. This outcome must be avoided at all costs, firstly by not allowing a precedent to be established that makes it acceptable, even in a single case, to commit the revision. Otherwise, humans as a race will fall prey to yet another oft-quoted phrase: "History, if forgotten, is doomed to be repeated."
单选题21.The first line of the text implies that______.
【正确答案】
B
【答案解析】属信息推断题。文章第一段第一、二句指出:“历史由胜利者写就。”这一著名的说法,不断提醒我们不能完全相信我们学到的东西,要知道供我们传播的信息是由那些留下来提笔记录历史的人提供、塑造,并受他们影响的。由此可推知,选项B正确(那些有权利……)。选项A与原文意思不符,invariably概括过头;选项C(have little or no say in…意为“在…方面有很少或没有发言权”)是本句的反面推理,不一定正确。选项D在文中没有推理依据。
单选题22.The author views the revision of history as______.
单选题24.In paragraph 4, "When a single string in the tapestry of world history is unraveled by revision, the entire piece becomes a weaker one. " means that______.