单选题
Attitudes to AIDS Now

Most people say that the USA is making progress in fighting AIDS,but they don't know there's no cure and strongly disagree that"the AIDS epidemic(流行)is over,"a new survey finds.
The findings, released Thursday by the Kaiser Family Foundation, reassure activists who have worried that public concern about AIDS might disappear in light of recent news about advances in treatment and declines in deaths.
"While people are very optimistic about the advances, they' re still realistic about the fact that there is no cure",says Sophia Chang,director of HIV programs at the foundation.
The Kaiser survey,like a recent USA TODAY Gallup Poll(民意测验),does find that the number of people ranking AIDS as the country's top health problem has fallen. In the Kaiser poll,38% say it's the top concern,down from 44% in a 1996 poll;in the Oallup Poll, 29% say AIDS is No. 1,down from 41%in 1992 and 67% in 1987.
Other findings from Kaiser, which polled more than 1,200 adults in September and October and asked additional questions of another 1,000 adults in November:
52% say the country is making progress against AIDS,up from 32% in 1995.
51% say the government spends too little on AIDS.
86% correctly say AIDS drugs can now lengthen lives; an equal number correctly say that the drugs are not cures.
67% incorrectly say that AIDS deaths increased or stayed the same in the past year;24% know deaths fell.
Daniel Zingale,director of AIDS Action Council,says,"I'm encouraged that the American people are getting the message that the AIDS epidemic isn't over. I hope the decision-makers in Washington are getting the same message... We have seen signs of complacency(得意). /

单选题 Most people in the USA believe that
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 题干中的关键词:“Most people大多数人;USA美国I believe相信。”
根据文中第1段的第1行:“大多数人认为美国在抵抗艾滋病方面取得了进展,…。”以此判断应选A项。
单选题 Before the findings released by the Kaiser Family Foundation,activists worried that
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 题干中的关键词:“the Kaiser Family Foundation恺撒家庭基金会;activists worried活动人士忧虑。”
根据文中第2段的第2行:“…活动分子们曾担心,公众对艾滋病的关心有可能消失。”以此判断应选A项。
单选题 The results of the Kaiser survey and those of Gallup Poll are
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 题干中的关键词:“Kaiser survey恺撤调查;Gallup Poll盖洛普民意测验。”
根据文中第4段的第1行:“恺撒调查,像近期《今日美国》刊登的盖洛普民意测验一样,确实发现…。”以此可以判断应选A项。
单选题 More than 50o% people in the Kaiser poll agree that
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 题干中的关键词:“More than 50%(50%以上);Kaiset poll恺撒民意测验。”
根据文中第7段:“51%的人说,政府对艾滋病研究的投资太少。”以此判断应选C项。
单选题 The word"message"in the last paragraph means
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 题干中的关键词:message消息;means意指。
A项news信息;B项report报道;C项point要点;D项result结果。根据4个选项的意思,A项最接近。以此可以判断应选A项。