单选题 How long you live has a lot to do with your environment and lifestyle, but exceptional longevity may have even more to do with your genes. For the first time, researchers have identified a genetic recipe that accurately predicts who may live to 100 and beyond. Scientists led by Dr. Thomas Perls at the Boston University School of Medicine conducted a genetic analysis of more than 1,000 centenarians and their matched controls and found 150 genetic variants--or bits of DNA--that differed between the two groups. These variants identified people who lived to a very old age (past 100) with 77% accuracy, researchers found.
Further analysis identified 19 distinct genetic profiles associated with extremely long life; 90% of participants who lived to 100 possessed at least one of the signature genetic clusters. Each profile appeared to confer a different tendency to develop common age-related chronic diseases, such as heart disease or brain disorder. "We realize this is a complex genetic puzzle," Perls said. "We're quite a ways away still in understanding how the integration of these genes--not just with themselves but with environmental factors--are playing a role in this longevity puzzle."
Perls has studied many factors that contribute to longevity, and he is the first to acknowledge that living longer isn't likely to be simply a matter of genes. His previous work has shown, for example, that among most elderly people who live into their 70s and 80s, about 70% of their longevity can be ascribed to environmental factors such as not smoking; eating a healthy, low-fat, low-calorie diet; and remaining socially engaged and intellectually active throughout life.
Still, it seems clear that those who live to an exceptionally ripe old age are benefiting from a special DNA boost. In fact, Perls believes that the older a person gets, the more likely it is that his or her genes are contributing to those extended years. His current genetic findings support that theory: the 19 most common genetic profiles that distinguished the exceptionally long-lived appear to be correlated with lower incidence of certain diseases. For example, some profiles were associated with lower rates of high blood pressure and diabetes, while another was linked to a reduced risk of brain disorder.
Although most of us can't expect to become centenarians, Perls is hoping that his work will lead to better ways--perhaps through pharmaceutical interventions based on the genetic clues to longevity--to help more of us live like them.

单选题 By analysing the genes of centenarians, scientists found that
【正确答案】 C
【答案解析】细节理解题。根据题干定位到第1段。本段最后一句讲到科学家发现某些基因变异体能够在某种程度上鉴别特别长寿者,故C项与之相符。A项是文章开头的一般说明,并非科学家的主要发现;B项与原文相悖,特别长寿者的某些基因不同寻常;D项曲解文意,百岁老人并非是具备19个不同于常人的基因图谱,而是至少拥有这19个基因图谱中的某种标志基因组。
单选题 Which of the following is true according to Paragraph 2?
【正确答案】 C
【答案解析】推理判断题。根据题干定位在第2段。本段第1句提到90%的特别长寿者都至少拥有一种与长寿有关的标志基因图谱,故C项与之最为贴近。A项曲解文章中this的指代意思,原文意思是基因与慢性疾病的关系是一个复杂的谜题;由本段中puzzle和最后一句可以推断B项错误;由于尚未明确基因与环境的关系,所以是否重要并不确定,故排除D项。
单选题 Perls may most likely agree that
【正确答案】 B
【答案解析】观点态度题。根据题干中的Perls定位在第3段,其中讲到佩尔斯认为长寿还与环境因素相关,故B项正确。A项将不吸烟的作用夸大,文章并未表明此观点;C项only与文意相悖,长寿不仅仅与基因相关;D项hasnothing to do with与原文相悖,文章明确说明佩尔斯认为善用脑力与长寿有关。
单选题 By referring to current genetic findings of Perls, the author intends to
【正确答案】 A
【答案解析】推理判断题。根据Current genetic findings定位到第4段。本段主旨意在说明特别长寿主要归因于基因的作用,故A项与之相符。B、D项并非他目前的基因研究结果要说明的主要论点;C项common genes与原文意思不符。
单选题 Which of the following would be the best title for this text?
【正确答案】 D
【答案解析】主旨大意题。从开头、最后以及全文讨论内容可以推断出本文的主旨在于陈述“基因对人类长寿的影响”,故D项与之最为贴切。A项说法过于绝对;B、C项仅为次要信息,环境的影响和生活方式并非文章主旨。