单选题   A herd of Kashmir goats have invaded a Welsh seaside town after the coronavirus lockdown (冠状病毒造成的封锁) left the streets deserted.
    The animals, who normally roam free on a nearby headland standing out into the Irish Sea, have instead wandered into Llandudno where they have spent the past three days feasting on garden hedges and flowers.
    Like other countries affected by the global coronavirus crisis, Britain has imposed strict social distancing measures including shop and school closures, and the authorities are asking everyone to stay at home except for essential travel.
    With the streets of Llandudno unnaturally quiet, the goats have been free to wander the streets undisturbed.
    Town councillor Carol Marubbi said the goats didn't normally come into town unless the weather was awful, but on this occasion she said they probably realised something unusual was going on because there were so few people around. 'I think they're probably feeling a bit lonely and they have come down to have a look around,' she told Reuters by telephone.
    Kashmir goats have lived on the headland near Llandudno since the days of Queen Victoria, when the species became popular in Britain due to a fashion for shawls made from their soft cashmere wool.
    Marubbi said the herd of about 150 goats, some of whom had kids in February, were a well-known local attraction and most residents did not mind having their hedges eaten by them.' I'm a big fan,' she said. 'I love them because they are characters.'
    With millions of people stuck at home sharing light-hearted content online to alleviate the boredom of the lockdown, images and video of the goats wandering around the streets were a hit on social media.
    'Just love this. Looks like they are definitely in charge,' wrote Sue Foster, a former primary school head teacher.
    Andrew Stuart, a video producer for the Manchester Evening News, has been posting videos of the furry adventurers online and they are attracting hundreds of thousands of viewers.
    'There's no one around at the moment, because of the lockdown, so they take their chances and go as far as they can. And they are going further and further into the town,' Smart told the Associated Press from his parents' pub in Llandudno, where he is waiting out the pandemic (流行病).
    His videos show the goats munching on (用力咀嚼) people's neatly trimmed hedges and trees in front yards and wandering casually empty streets as if they own the place.
    'One of the videos shows that they were on a narrow side street and I was on the other side and they were scared of me. They were moving slowly and carefully away from me. So they are still scared of people,' Stuart said.
单选题     What do we learn about the wild goats entering the seaside town? ______
 
【正确答案】 D
【答案解析】根据题干中的信息词wild goats entering the seaside town,可以把答题线索定位到第一至二段。第二段提到,这些动物通常在附近爱尔兰海的突出的岬角上自由漫步,而现在它们却漫步到了兰迪德诺,在那里它们已经待了三天,享用花园树篱和鲜花。由此可知,本题应选D。由最后一段斯图尔特的话可知,这些野山羊还是怕人,故排除A。B、C两项文中未提及,故排除。 [参考译文] 冠状病毒导致封锁,令街道空无一人,之后一群克什米尔山羊涌入了威尔士的一个海滨小镇。 这些动物通常在附近一个爱尔兰海的突出的岬角上自由漫步,而现在它们却漫步到了兰迪德诺,在那里它们已经待了三天,享用花园树篱和鲜花。 和其他受全球冠状病毒危机影响的国家一样,英国实施了严格的社会隔离措施,包括关闭商店和学校,当局要求每个人除了必要的出行外都呆在家里。 兰迪德诺的街道异常安静,山羊们可以自由自在地在街上漫步而不受打扰。 镇议员卡罗尔·马鲁比说,除非天气很糟糕,否则山羊一般不会进城,但这一次它们可能意识到发生了不寻常的事情,因为周围的人很少。她在电话中告诉路透社记者:“我想它们可能感到有点孤独,所以来这里看看。” 自维多利亚女王时代以来,克什米尔山羊就一直生活在兰迪德诺附近的岬角地区,当时,由于人们喜欢用它们柔软的羊绒制作披肩,这种山羊在英国很受欢迎。 马鲁比说,这群数量大约为150只的山羊是当地一道著名的风景线,其中一些山羊在2月份产下了幼崽,大多数居民并不介意自己的树篱被它们吃掉。“我是它们的超级粉丝,”她说。“我爱它们,因为它们很与众不同。” 数以百万计的人被困在家里,在网上分享轻松愉快的内容,以缓解封锁带来的无聊,山羊在街道上游荡的照片和视频在社交媒体上引起了轰动。 “就是喜欢这个。看上去它们才是这里的主人。”前小学校长苏·福斯特写道。 《曼彻斯特晚间新闻>的视频制作人安德鲁·斯图尔特一直在网上发布这些毛茸茸的冒险家的视频,吸引了成千上万的观众。 “由于封锁,目前周围一个人都没有,所以它们抓住机会,走得越来越远。它们越来越深入到这个城镇。”斯图尔特在他父母位于兰迪德诺的酒馆中对美联社说,他正在那里等待该流行病的结束。 他的视频显示,山羊们用力咀嚼着居民在前院修剪整齐的树篱和树木,若无其事地在空荡荡的街道上游荡,仿佛它们是这个地方的主人。 “其中一个视频显示,它们在一条狭窄的小巷里,而我在另一边,它们害怕我。它们慢慢移动,小心翼翼地离我而去。所以它们仍然害怕人类。”斯图尔特说。
单选题     What did Carol Marubbi say about the reason for these goats' invasion? ______
 
【正确答案】 C
【答案解析】根据题干中的信息词Carol Marubbi,可以把答题线索定位到第五段。第五段提及,镇议员卡罗尔,马鲁比说,除非天气很糟糕,否则山羊一般不会进城,但这一次它们可能意识到发生了不寻常的事情,因为周围的人很少。她指出,它们可能感到有点孤独,所以来这里看看。由此可知,马鲁比认为,野山羊的到来可能是出于对周围人少的困惑,故本题应选C。
单选题     Why did Kashmir goats enjoy the popularity among people of the Victorian era? ______
 
【正确答案】 C
【答案解析】根据题干中的信息词the Victorian era,可以把答题线索定位到第六段。第六段提到,自维多利亚女王时代以来,克什米尔山羊就一直生活在兰迪德诺附近的岬角地区,当时,由于人们喜欢用它们柔软的羊绒制作披肩,这种山羊在英国很受欢迎。由此可知,克什米尔山羊在维多利亚女王时代深受欢迎是因为它们的毛绒很好,适合制作披肩,故本题应选C。
单选题     How do most residents react to the wild goats? ______
 
【正确答案】 B
【答案解析】根据题干中的信息词most residents react,可以把答题线索定位到第七段。第七段提到,马鲁比说,这群数量大约为150只的山羊是当地一道著名的风景线,其中一些山羊在2月份产下了幼崽,大多数居民并不介意自己的树篱被它们吃掉。由此可知,大部分当地居民对野山羊持宽容的态度。下文引述了前小学校长苏·福斯特的话,言语之间充满了对野山羊的喜爱,故本题应选B。
单选题     What do we learn about Andrew Stuart? ______
 
【正确答案】 D
【答案解析】根据题干中的信息词Andrew Stuart,可以把答题线索定位到倒数第四段。倒数第四段提到,《曼彻斯特晚间新闻》的视频制作人安德鲁·斯图尔特一直在网上发布这些毛茸茸的冒险家的视频,吸引了成千上万的观众,由此可知,安德鲁·斯图尔特在网上发布了野山羊的视频,随后视频走红,故本题应选D。斯图尔特目前正居住在父母的酒馆里,故排除A;他是《曼彻斯特晚间新闻》的视频制作人,故排除B;文中提及苏·福斯特是前小学校长,而并没说斯图尔特以前是小学校长,故排除C。