单选题
Every country tends to accept its own way of life as being the normal one and to praise or criticize others as they are similar to or different from it. And unfortunately, our picture of the people and the way of life of other countries is often a distorted(曲解) one. Here is a great argument in favor of foreign travel and learning foreign languages.(78) Itis only by traveling in or living in a country and getting m know its inhabitants and their language that one can find out what a country and its people are really like. And how different the knowledge one gains this way frequently turns out to be from the second-hand information gathered from other sources! How often we find that the foreigners whom we thought to be such different people from ourselves are not very different after all! Differences between peoples do, of course, exist and, one hopes, will always continue to do so. (79) The world will be a dull place indeed when all the different nationalities behave exactly alike, and some people might say that we are rapidly approaching this state of affairs. With the much greater rapidity and ease of travel, there might seem to be some truth in this at least as far as Europe is concerned. However this may be, the greater ease of travel today has at least revealed to more people than ever before that the Englishman or Frenchman or German is not some different kind of animal from themselves.
单选题
Every country criticizes ways of life in other countries because they are ______ . A. distorted B. normal C. similar to each other D. different from its own
【正确答案】
D
【答案解析】细节题。解题关键是第一段首句:“Every country tends to accept its own way of life as being the normal one and to praise or criticize others as they are similar to or different from it。”因此D符合题意。
单选题
One who travels in a foreign country and learns its language will ______ . A. find out what its people are like B. argue in favor of this country and the language C. know the country and its people better D. like its inhabitants and their language
【正确答案】
C
【答案解析】细节题。解题的关键是第二段第二句:“It is only by traveling in or living in a country and getting to know its inhabitants and their language that one can find out what a country and its people are really like.”因此答案C符合题意。
单选题
The knowledge one gains by traveling in a foreign country is often ______ . A. from second-hand information B. gathered from other sources than from its inhabitants C. gained from the arguments about the country D. different from what one had before the travel
【正确答案】
D
【答案解析】细节题。第二段最后两句提到:“And how different the knowledge one gains this way frequently turns out to be from the second—hand information gathered from other sources!How often we find that the foreigners whom we thought to be such different people from ourselves are not very different after all!”可见,一个人在旅游之前掌握的信息与旅游之后了解的实际情况有很大出入。因此答案D符合题意。
单选题
Differences between peoples ______ . A. may gradually disappear because of ease of travel B. do exist even though different nationalities behave exactly alike C. will always continue to exist and the world will be a dull place D. will not exist as one hopes
【正确答案】
B
【答案解析】推理题。 第三段的头两句提到:“Differences between peoples do,of coursr,exist and,one hopes,will always continue to do so.The world will be a dull place indeed when all the different nationalities behave exactly alike, and people might say that we are rapidly approaching this state of affairs.”因此答案B符合题意。
单选题
"However"(Para. 3, Line 4) most probably means ______ . A. somewhat B. by whatever means C. anyhow D. no matter what