单选题
From: b.suchard@sungak.com To: sjmin @sungak.com Subiect: HoChi Minh City factory Date: March 6 Dear Ms. Min, I have agreed with Mr. Tran Duc Tho, our production manager in Ho Chi Minh City, to investigate the recent production problems there. I think I need to get involved on a personal level, and so have decided to travel there as soon as possible. I plan to fly to Vietnam from Paris to meet with Mr. Tran and Mr. Nguyen, the factory senior engineer. I would like you to fly down from Seoul to gather there with me. I think it is important for you to deal with any production issues in your region. As you know, the Ho Chi Minh City factory is supposed to produce at least 5,000 units monthly, but only half of that was reached last quarter. I have received e-mails from Mr. Tran stating that this problem is due to old equipment. His opinion is that this will continue until the factory gets an upgrade. He could be right, but I want you to personally discuss that with him. If an upgrade is found to be necessary, analysts here expect the cost to be around
单选题
For whom is this message probably intended? A. An overseas supplier B. A senior engineer C. A regional manager D. A financial analyst
【正确答案】
C
【答案解析】这是一篇电子邮件类文章。提出的问题是“电子邮件的收件人是谁?”邮件中标出的收件人是“Ms.Min”,但问的却是她的“职务”。这道题的解题线索藏在第二段。在电子邮件中,发件人邀请其前往越南与他会合,理由是“I think it is important for you to deal with anyproduction issues in your region”,由此可以推测,“Ms.Min”似乎是该区域的负责人物。
单选题
What is Mr. Suchard concerned about? A. Quality of goods is substandard. B. Output is lower than expected. C. Shipping facilities lack transportation. D. Costs are above the budget.
【正确答案】
B
【答案解析】一般来说,含“concerned”的题目难度都比较大。因为这里问的是“Suchard先生在担心什么?”,所以我们要找出“不安的因素”(=“负面”)。由文中第三段“the Ho Chi Minh city factory is supposedto produce at least 5,000 units monthly,but only half of that wasreached”可知,他们在因生产缓慢而烦恼,故是(B)。
单选题
What is implied about the Vietnam factory? A. It may revise its customer delivery schedule. B. It may replace warehouse personnel. C. It may require an investment in machinery. D. It may purchase supplies from Ho Chi Minh City.
【正确答案】
C
【答案解析】含“imply”的题通常难度也较大。本题的提问重点不是很明确,此时我们可以将题目理解为“What is the problem about the Vietnamfactory?”,即这道题实际上问的是“工厂存在什么问题?”由第三段的“this will continue until the factory gets an upgrade”可以得知,“如果不进行更新,生产力就无法提高”,可见工厂存在“设备陈旧”的问题。