单选题 {{B}}Passage Three{{/B}}
Most Americans today have some insurance against long-term illness or injury, or the death of the family wage-earner. Nearly all who work, including the self-employed, are covered by retirement programs. Four out of five employees now have access to unemployment benefits.
The Social Security law, which covers more than 90 percent of the work force, provides a national system of payments in old age and disability benefits. Over the years the law has been broadened' to give greater protection in all categories.
The Social Security system is financed through a tax paid by workers and their employers during the years of employment. Self-employed persons, who also pay into the system, are covered as well. When workers retire at age 65, they receive monthly payments on a scale to their previous earnings; reduced benefits am paid to those retiring at ages 62 through 64. Benefits are also paid to nonworking widows and widowers, to children under 18 and to dependent parents. More than 35 million people currently receive these monthly payments.
Unemployment insurance is financed through a payroll(工资单) tax paid by the employer. The federal government provides money to the states to cover the cost of operating this program; the states determine the conditions under which benefits are paid. Civilians who work for the federal government share the cost of their pension system and group health insurance programs. Most state and city government workers have similar protections. The federal government also has programs to protect railroad workers and members of the armed forces. In addition, all the states have "workers' compensation" laws that provide payments to workers or their families for jobconnected injury or death.
The federal government makes grants to the states to help them finance public assistance and social services program for the needy and those who have exhausted their unemployment benefits. The federal government also helps the states meet the medical costs of the needy aged, the blind and disabled, and dependent children.
Millions of workers in industry get extra protection through private plans offered by their employers on a fully paid or share-the-cost basis. These usually provide sickness and accidents benefits, hoptalization and medical care costs, disability and retirement payments. More than 800 000 business organizations offer some such plan.
单选题 This passage mainly concerns ______ in the United States.
【正确答案】 B
【答案解析】本文是一篇讲述美国社会保障与失业保险制度的说明文。这是一道文章主旨题。文章开篇明义,提出了社会保障和失业救济的问题,其后的五段均是对这一体系的讨论,故B项最为全面地概括了本文主旨。
单选题 Workers themselves do not have to pay ______.
【正确答案】 B
【答案解析】这是一道语篇理解题,考查第三、四段内容——需要工人自己缴纳的税有哪些。 A项的“社会保障税金”由工人和雇主共同支付;C,D二项一部分“养老保险计划”和“健康保险计划”的费用要自己支付;只有B项的“失业保险税”是由雇主通过薪水册支付的。
单选题 Retirement benefits are related to the following elements EXCEPT ______.
【正确答案】 C
【答案解析】这是一道正误判断题,考查第三段中退休金与哪些因素有联系的问题。A项的“雇员所支持的费用”,B项的“退休时的年龄”和D项的“退休人员以前的收入”均在文中有所反映,只有C项“健康状况”未提及。
单选题 Medical care costs are paid by ______.
【正确答案】 D
【答案解析】这是一道语篇理解题,考查第五、六段中关于医疗保健金由谁缴纳的问题。由第五、六段可知,“联邦政府帮助各州解决生活不能自理的老年人、盲人、残疾人和未成年人的医疗费用”,“产业工人通过由雇主全额支付或与雇主共同支付的私人计划得到额外的保护,这些计划通常包括疾病和意外事故津贴、住院和医疗费用、残疾和退休津贴”。因此医疗费用是由“联邦政府、各州政府、雇主和雇员四方共同支付的”。