单选题 .  The appeal of advertising to buying motives can both negative and positive effects. Consumers may be convinced to buy a product of poor quality or high price because of an advertisement. For example, some advertisements have appealed to people's desire for better fuel economy for their cars by advertising automotive products that improve gasoline mileage. Some of the products work. Others are worthless and a waste of consumers' money.
    Sometimes advertising is intentionally misleading. A few years ago, a brand of bread was offered to dieters (节食者) with the message that there were fewer calories (热量单位,卡路里) in every slice. It turned out that the bread was not dietetic (适合于节食的), but just regular bread. There were fewer calories because it was sliced very thin, but there were the same number of calories in every loaf.
    On the positive side, emotional appeals may respond to a consumer's real concerns. Consider fire insurance. Fire insurance may be sold by appealing to fear of loss.  But fear of loss is the real reason for fire insurance. The security of knowing that property is protected by insurance makes the purchase of fire insurance a worthwhile investment for most people. If consumers consider the quality of the insurance plans as well as the message in the ads, they will benefit from the advertising.
    Each consumer must evaluate her or his own situation. Are the benefits of the product important enough to justify buying it? Advertising is intended to appeal to consumers, but it does not force them to buy the product. Consumers still control final buying decision.1.  Advertising can persuade the consumer to buy worthless product by ______.
【正确答案】 D
【答案解析】 推理判断题
   由文章第一段前两句话及所给的例子可以推知,广告通过激发消费者的购买欲望来使其购买物品,故选D。
[参考译文]
   广告对购买动机的吸引力既有正面效果,又有负面效果。顾客可能会因听信广告而购买一件劣质或高价的产品。例如,一些广告商通过为可以提高汽车的汽油里程数的一些汽车产品做广告,引起了人们对汽车更经济性燃油的热望。其中一些产品确实有效,其他的则没有丝毫价值,完全是浪费顾客的钱。
   有些广告故意误导消费者。几年前,一个品牌的面包被介绍给节食人群,声称每一片面包中含有较少的热量。结果发现这种面包并无特别之处,只是普通的面包。每片面包的卡路里含量低是因为面包片被切得很薄,实际上每一条面包中的卡路里并没有减少。
   就广告的正面影响而言,情感吸引也许是消费者真正关心的问题。就火险而言,火险可能是通过唤起人们对损失的恐惧而得以销售。但是害怕损失是人们投保火险的真正原因。知道财产通过保险得到了保护的这种安全感,使得大部分人认为购买火灾保险是一种值得的投资。如果消费者不仅考虑到广告中的信息还关注保险计划的质量,他们就会从广告中获益。
   每位消费者必须权衡自己的处境。产品的益处是否足够值得购买?广告旨在吸引消费者,但不会强迫消费者去购买产品,消费者依然掌握着最终购买权。