单选题 Declaring that physical exercise is one of the most powerful medicines to help improve our quality of life is not an exaggeration. The World Health Organization expressed the same view in its 2002 World Health Report, emphasizing that the damage produced by lack of physical activity was equal to the strong probability of serious illness such as heart disease and even some kinds of cancer.
Those who have embraced an active lifestyle for years are familiar with the sort of physical and psychological benefits that come from exercise. Nevertheless a lot of people would never think of physical activity as a way of feeling better, simply because they don't think they are in need of it, or because they are lazy or maintain that they haven't got enough time.
There are many positive effects that result from physical exercise and they are not only concerned with the physical aspects but also psychological and social ones.
Beginning with the physical benefits, physical activity improves the life of the heart, burns off fat, lowers high blood pressure, makes tissues more resistant, and increases muscle flexibility and joint mobility.
On a psychological level, physical activity helps reduce anxiety and stress by causing tension to disappear and by encouraging us to have a better sense of ourselves through listening to our bodies during movement.
Lastly, seeing ourselves in better health is advantageous socially. The sense of satisfaction thus obtained will result in an increase of self-respect and self-confidence in terms of our ability to interact with others.
The benefits linked to exercise have also not gone unnoticed in the business world, with more and more companies setting up gyms on-site. Employees' improved health translates into better performance and reduced costs as well as an increase in people's satisfaction in the work place.
Physical activity is recommended for all age groups, including children. It is an important growth factor in a child's education.
And for the elderly? There is no doubt that regular physical activity allows greater efficiency in daily life as well as creating more basic independence day by day, including the possibility of keeping in touch with others and not feeling isolated.

单选题 The writer regards physical exercise as a strong medicine because ______.
A. the WHO holds the view B. it helps improve the quality of life
C. the lack of it equals serious illness D. it enables people to live longer
【正确答案】 B
【答案解析】本题是原文重现题,我们可以在第一段的第一句中找到相应的对照:Declaring that physical exercise is one of the most powerful medicines to help improve our quality of life is not an exaggeration.能够提高我们的生活质量绝对不是夸张。题干意思是“体育锻炼是一味药是因为它可以增强体质”。
单选题 Many people do not engage in physical exercise mainly because ______.
A. they are not aware of its benefits B. they don't have the facilities
C. they don't think they need it D. they are physically unfit for it
【正确答案】 C
【答案解析】本题问:“许多人不参加体育锻炼的原因是什么?”我们可以从第二段simply because they don't think they are in need of it (仅仅是因为他们觉得他们不需要)中找到答案。
单选题 According to the passage, physical exercise can make people ______.
A. stronger and more intelligent B. more intelligent and more open-minded
C. more open-minded and healthier D. healthier and stronger
【正确答案】 D
【答案解析】本题有一定难度,是推断题,因为四个选项都有正确的部分。我们可以从第三段they are not only concerned with the physical aspects but also psychological and social ones(不仅是身体上的,而且是心理上的)中找到答案。A、B、C三个选项都比较片面。在做这类题时有一个小窍门:综合性最强的那个选项—般是正确答案。
单选题 Physical exercise is socially beneficial because ______.
A. it gives people competitive advantage
B. it helps people reduce anxiety
C. it enables employees to work better for their company
D. it makes people confident in dealing with others
【正确答案】 D
【答案解析】本题是细节识别题,我们可以从原文找到对应,只是考查学生的眼力:Lastly,seeing ourselves in better health is advantageous socially.The sense of satisfaction thus obtained will result in an increase of self-respect and self-confidence in terms of our ability to interact with others.在社交方面得到的益处使我们在与他人交往时变得更加自信、自重。
单选题 According to the passage, regular physical exercise can make old people ______.
A. better able to look after themselves
B. look younger than they really are
C. less likely to suffer from diseases
D. more aggressive in their interaction with others
【正确答案】 A
【答案解析】本题实际是考查学生归纳总结的能力,我们可以从文章的最后一句话中得出正确答案:There is no doubt that regular physical activity allows greater efficiency in daily life as well as creating more basic independence day by day毫无疑问,有规律的锻炼对提高老人家生活效率及独立生活能力都极有帮助。