阅读理解 Passage 4   No country in the world has more daily newspapers than the U.S.A. There are almost 2,000 of them, as compared with 180 in Japan, 144 in Argentina and 111 in Britain. The quality of some American papers is extremely high and their views are quoted all over the world. Distinguished dailies like the Washington Post or the New York Times have a powerful influence all over the country. However the Post and the Times are not national newspapers in the sense that The times is in Britain or Le Monde is in France, since each American city has its own daily newspaper. The best of these present detailed accounts of national and international news, but many tend to limit themselves to state or city news. Like the press in most other countries, American newspapers range from the “sensational”, which feature crime, sex and rumor, to the serious, which focus on factual news and the analysis of world events. But with few exceptions American newspapers try to entertain as well as give information, for they have to compete with television.   Just as American newspapers give way to all tastes, so do they also try and apply to readers for all political persuasions. A few newspapers support extremist (过激分子) groups on the far right and on the far left, but most daily newspapers attempt to attract middle-of-the-road Americans who are essentially moderate. Many of these papers print columns by well-known journalists of different political and social views in order to present a balanced picture. As in other democratic countries American newspapers can be either responsible or irresponsible, but it is generally accepted that the American press serves its country well and that it has more than once bravely uncovered political scandals (丑闻) or crimes, for instance, the Watergate Affair. The newspapers drew the attention of the public to the fears of the Vietnam War.
单选题 There are fewer national newspapers in ______.
【正确答案】 C
【答案解析】【解析】从第一段第五句“However the Post and the Times … newspaper”。可知C选项“同英国、法国相对,美国几乎很少有国家的报纸”符合题意。
单选题 Most American newspapers try to entertain their readers because ______.
【正确答案】 B
【答案解析】【解析】从第二段最后一句可知毫无例外,美国的报纸除了提供信息,还要娱乐读者,因为它不得不与电视竞争来争取更多的读者。所以B符合题意。
单选题 Many American newspapers attract readers of different political tendency by ______.
【正确答案】 D
【答案解析】【解析】从第三段最后一句可知D选项“发表代表不同政治观点的文章”与原文相符合。
单选题 In this passage the underlined word “press” (Para.2) means ______.
【正确答案】 D
【答案解析】【解析】文章全篇讲的都是关于newspapers, 所以press指的就是报纸。
单选题 The passage is mainly about ______.
【正确答案】 A
【答案解析】【解析】A选项全面地概括了全文,而B、C、D都只是说明了美国报纸特点的某一具体方面,所以A符合题意。