单选题 In this section, you will hear several conversations. Listen to the conversations carefully and then answer the questions that follow.
Question 1 to 3 are based on the follwing conversation. At the end of the conversation, you will be given 15 seconds to answer the questions. Now, listen to the conversation.
单选题 How much is the monthly rent the man expects?
  • A.$700 per room including $13 for the cleaning.
  • B.$700 per room plus $13 for the cleaning.
  • C.$700 per room plus $30 for the cleaning.
  • D.$1000 per room including $30 for the cleaning.
【正确答案】 C
【答案解析】[听力原文] W: Hi. Bellingham Real Estate Agents. What can I do for you? M: Yeah. I'm looking for some tenants for my house and I was hoping you could advertise it for me. W: Sure. No problem. {{U}}Is it here in Vancouver?{{/U}} M: {{U}}No, it's just outside in Richmond.{{/U}} W: Very nice. It's a house, you say? M: Yes. It's a family house. It's two-storey, quite modern. W: Right. And you're wanting to rent out the whole place, is that right? M: No, no, just two rooms are for rent—that's two bedrooms plus the use of the rest of the house—it would really suit a couple of students. W: OK. Can you just tell me the address, please? M: Sure, it's 3281 Number One Road, Richmond. W: OK, that's quite a way out. And how much were you thinking of for these rooms? M: {{U}}I thought $700 per room would be a pretty fair price.{{/U}} W: Is that per month? M: Sure. W: OK. {{U}}You'd get at least a thousand if you were in Vancouver.{{/U}} M: Yeah, I know. W: Hum. Any other costs? M: Er, no, just the cleaner who comes once a week. W: Cleaner, OK. And how much would your tenant have to pay her? M: Hm, actually. It's a guy and...er...{{U}}that would be another $30 a month for the cleaning.{{/U}} W: OK, and your name is? M: Peter Truboise. W: Truboise. Nice name. And your address? M: It's the same one as I just gave you. W: Fine, as above. {{U}}Got a phone number you can give me?{{/U}} M: {{U}}Sure. I'm calling you from it. It's 6047 4106.{{/U}} [解析] 推断题。浏览四个选项可知,本题考查两点,一是房租,二是清洁费,因此需要留意对话中与钱有关的数字信息处。男士提到月租700美元很合理了,另每月再付30美元的清洁费(another $30 a month for the cleaning),由此C为正确选项。
单选题 Which statement is INCORRECT?
  • A.The man's house is situated in Vancouver.
  • B.The house is two-storey and modern.
  • C.The man wants to rent his house to students.
  • D.The man just has two bedrooms to rent.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 细节题。对话的开始女士问男士房子的位置是在温哥华吗,男士回答说,No, it's just outside in Richmond,因此A项表述有误,选A。另有一处也能说明房子的位置不在温哥华。当男士提出房租每月700美元时,女士回答说,You'd get at least a thousand if you were in Vancouver。
单选题 The man leaves all the following information EXCEPT ______.
  • A.his name.
  • B.his address.
  • C.his phone number.
  • D.his cell phone number.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 细节题。利用排除法很容易将A、B两项排除,在对话结尾男士只留下了电话号码并未留手机号码,所以答案为D。