单选题 {{B}}第三篇{{/B}}
Mobile Phones: Are They about to Transform Our Lives?

We love mobile phones so much that some of us sleep with them under the pillow, yet we are increasingly concerned that we cannot escape their electronic reach. We use them to convey our most intimate secrets, yet we worry that they are a threat to our privacy. We rely on them more than the Internet to cope with modem life, yet many of us don't believe advertisements saying we need more advanced services.
Sweeping aside the doubts that many people feel about the benefits of new third generation phones and fears over the health effects of phone masts (天线竿), a recent report claims that the long-term effects of new mobile technologies will be entirely positive so long as the public can be convinced to make use of them. Research about users of mobile phones reveals that the mobile has already moved beyond being a mere practical communications tool to become the backbone (支柱)of modern social life, from love affairs to friendship to work. One female teacher, 32, told the' researchers: "I love my phone. It's my friend. "
The close relationship between user and phone is most pronounced among teenagers, the report says, who regard their mobiles as an expression of their identity. This is partly because mobiles are seen as being beyond the control of parents. But the researchers suggest that another reason may be that mobiles, especially text messaging, are seen as a way of overcoming shyness. "Texting is often used for apologies, to excuse lateness or to communicate other things that make us uncomfortable," the report says. The impact of phones, however, has been local rather than global, supporting existing friendships and networks, rather than opening users to a new broader community. Even the language of texting in one area can be incomprehensible to anybody from another area.
Among the most important benefits of using mobile phones, the report claims, will be a vastly improved mobile infrastructure(基础设), providing gains throughout the economy, and the provision of a more sophisticated location-based services for users. The report calls on government to put more effort into the delivery of services by mobile phone, with suggestions including public transport and traffic information and doctors' text messages to remind patients of appointments. "I love that idea," one user said in an interview. "It would mean I wouldn't have to write a hundred messages to myself. "
There are many other possibilities. At a recent trade fair in Sweden, a mobile navigation product was launched. When the user enters a destination, a route is automatically downloaded to their mobile and presented by voice, pictures and maps as they drive. In future, these devices will also be able to plan around congestion(交通堵塞) and road works in real time. Third generation phones will also allow for remote monitoring of patients by doctors. In Britain scientists are developing a asthma(哮喘) management solution, using mobiles to detect early signs of an attack.
单选题 What does the writer suggest in the first paragraph about our attitudes to mobile phones?
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 我们对手机有很矛盾的感觉。本题考查总结概括能力,题目问:作者在第一段暗示出我们对于手机的态度是什么,答案依据是在第一段说了很多关于手机的利与弊的具体现象,而其他选项A.不能没有手机;B.我们对手机的使用非常担心;D.在现代生活中,我们对手机的需要超过了对其他任何东西的需要,均与题意不相符。
单选题 Which of the following statements is true?
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 现代社会非常依赖手机。本题是细节考查题,题目问:下面哪个说法是真的,答案依据是:第二段中“Research about users of mobile phones reveals that the mobile has already moved beyond being a mere practical communications tool to become the backbone(支柱)of modem social life”,而其他选项B.手机使爱情交流变得更困难了;C.手机促使人们交朋友:D.手机是不同国家的人们能够的交流,而无需翻译,表述均与原文不符。
单选题 Teenagers have a close relationship with their mobile phones partly because they
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 将手机看作独立于父母的标志,本题是细节考查题,题目问:青少年和他们的手机有密切的关系,一定程度上是因为______.答案依据是,第三段第一句提到“teenagers,the report says,who regard their mobiles as an expression of their identity.”而其他选项A.比其他年龄层的人更多使用短信;B.比老年人更容易迟到;C.在很多情况下会感到不舒服,均不符合题意。
单选题 It is suggested that mobile phones should be used to ______.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 显示公共汽车和火车的时刻表。本题是细节考查题,题目问:本文暗示手机应用什么用途。答案依据是,第五段提及了很多和选项D一样的方便民众生活的手机的其他功能。而其他选项A.给出最近的医院的位置;C.安排邮件的投递;D.治疗疾病,均不符合题意。
单选题 The navigation product launched in Sweden is helpful to drivers because it can ______.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 显示到某地的最佳线路。本题是细节考查题,题目问:在瑞典被启用的导航产品是有帮助的,因为它能______。答案依据是,第五段第二句“At a recent trade fair in Sweden,a mobile navigation product was launched.When the user enters a destination.a route is automatically downloaded to their mobile and presented by Voice,pictures and maps as they drive”.而其他选项B.下载当地地图;C.那条路被堵了;D.告诉人们如何避开道路施工,均不符合题意。