单选题 {{B}}Text 4{{/B}}
The mid-sixties saw the start of a project that, along with other similar research, was to teach us a great deal about the chimpanzee mind. This was Project Washoe, conceived by Trixie and Allen Gardner. They purchased an infant chimpanzee and began to teach her the signs of ASL, the American Sign Language used by the deaf. Twenty years earlier another husband and wife team, Richard and Cathy Hayes, had tried, with an almost total lack of success, to teach a young chimp, Vikki, to talk. The Hayes*s undertaking taught us a lot about the chimpanzee mind, but Vikki, although she did well in IQ tests, and was clearly an intelligent youngster, could not learn human speech. The Gardners, however, achieved spectacular success with their pupil, Washoe. Not only did she learn signs easily, but she quickly began to string them together in meaningful ways. It was clear that each sign evoked, in her mind, a mental image of the object it represented. If, for example, she was asked, in sign language, to fetch an apple, she would go and locate an apple that was out of sight in another room.
Other chimps entered the project, some starting their lives in deaf signing families before joining Washoe. And finally Washoe adopted an infant, Loulis. He came from a lab where no thought of teaching signs had ever penetrated. When he was with Washoe he was given no lessons in language acquisition—not by humans, anyway. Yet by the time he was eight years old he had made fifty-eight signs in their correct contexts. How did he learn them? Mostly, it seems, by imitating the behavior of Washoe and the other three signing chimps, Dar, Moja and Tam. Sometimes, though, he received tuition from Washoe herself. One day, for example, she began to swagger about bipedally, hair bristling, signing food! food! food! in great excitement. She had seen a human approaching with a bar of chocolate. Loulis, only eighteen months old, watched passively. Suddenly Washoe stopped her swaggering, went over to him, took his hand, and moulded the sign for food (fingers pointing towards mouth). Another time, in a similar context,, she made the sign for chewing gum—but with her hand on his body. On a third occasion Washoe picked up a small chair, took it over to Loulis, set it down in front of him, and very distinctly made the chair sign three times, watching him closely as she did so. The two food signs became incorporated into Loulis's vocabulary but the sign for chair did not. Obviously the priorities of a young chimp are similar to those of a human child!
Chimpanzees who have been taught a language can combine signs creatively in order to describe objects for which they have no symbol. Washoe, for example, puzzled her caretakers by asking, repeatedly, for a rock berry. Eventually it transpired that she was referring to brazil nuts which she had encountered for the first time a while before. Another language-trained chimp described a cucumber as a green banana. They can even invent signs. Lucy, as she got older, had to be put on a leash for her outings. One day, eager to set off but having no sign for leash, she signaled her wishes by holding a crooked index finger to the ring on her collar. This sign became part of her vocabulary.
单选题 The example of Washoe being sent to fetch an apple which is in another room indicates that______.
【正确答案】 B
【答案解析】文章第一段后半部分指出“Not only did she(Washoe)learn signs easily,but she quickly began to string them together in meaningful ways.It was clear that each sign evoked,in her mind,a mental image of the Object it represented.”。这说明Washoe会将符号联系起来,这与B相符。A、C和D都与文意不符。
单选题 The main idea of Paragraph 2 can be summarized as. ______.
【正确答案】 C
【答案解析】文章第二段列举了Loulis的例子,指出“When he was with Washoe he was given no lessons in language acquisition—not by humans,anyway.Yet by the time he was eight years old he had made fifty- eight.signs in their correct contexts.”,然后具体说明了Loulis学习的情况,最后指出“Obviously the priorities of a young chimp are similar to those of a human child!”。可见,第二段主要讲的是小猩猩也非常聪明。这与C符合。A、B和D都不能表达第二段的主要意思。
单选题 The word "transpire" in Paragraph 3 can probably mean ______.
【正确答案】 A
【答案解析】第三段指出“Washoe,for example,puzzled her caretakers by asking,repeatedly,for a rock berry.Eventually it transpired that she was referring to brazil nuts which she had encountered for the first time a while before.”。这说明,该词的意思应该是“得知、弄明白”,这与A符合。transform是“改变,转换”的意思;it seemed that意思是“似乎是”;make clear的意思是“解释清楚”,都与文意不符。
单选题 From what is said in the passage we can conclude that______.
【正确答案】 A
【答案解析】文章第一段指出,20世纪60年代中期,人们开始研究黑猩猩的智力,并进行了实验,结果发现,“Not only did she learn signs easily,but she quickly began to string them together in meaningful ways.”第二段列举了Loulis的例子,指出“Obviously the priorities of a young chimp are similar to those of a human child!”第三段指出“Chimpanzees who have been taught a language can combine signs creatively in order to describe objects for which they have no symbol.”。可见,本文告诉我们,某些动物也有一定的智力,这与A相符。
单选题 The best title of this passage can be ______.
【正确答案】 C
【答案解析】文章第一段指出,人们为了研究黑猩猩的智力,开始教它们盲人的手语,结果黑猩猩轻易地学会了,并且还会把手语结合起来;第二段介绍了Loulis学手语的情况,指出“he had made fifty-eight signs in their correct contexts”;第三段指出“Chimpanzees who have been taught a language can combine signs creatively in order to describe objects for which they have no symbol.”。这说明,本文主要讲的是黑猩猩学习手语的情况,这与C符合。