Passage 4
The train began to slow down among the fields. I looked out and saw a wooden platform and a board with “Aberdovey” on it. And there too, was Arthur looking anxiously up and down the train. With him was a large vicar, overflowing with boisterous greetings, as I got out.
“We may as well walk up,” said Arthur, “I fear there’s no taxi to be had.” As we left the station he pointed to a black box on wheels, drawn by an unbelievably old horse, driven by an unbelievably old man. “That is the Aberdovey bus plying between station and town. You tell old Rushell where you want to be put down, climb in, bang the door as a sign that you are safe, and in time he starts. We shall see him presently on the road; it’s about all the traffic we have.”
It was a goodish walk from the station, for the town straggled along between the hill and the estuary, including on its way a real pot with a bright-funnelled little streamer tied up at the quay. I was amused with the walk and glad to stretch my legs after being cooped up so long. The vicar accompanied us most of the way, not from parochial mission, as I at first imagined, but, as I learned later, because he had nothing else to do, and my arrival was a bit of an event, a trifle to add to the gossip. I was amazed at the way in which both he and Arthur turned on Welsh, as though from a tap, whenever they met an acquaintance, which was about every hundred yards.
At last the vicar said good-bye. He was very stout and didn’t want to do our final climb. The tiny house that Arthur had obtained for his mother was at the end of a tiny row, lodged precariously on a tiny ledge of the hillside. We could reach the house only by a rough and very steep path. At the open door stood Mrs. Hughes, with a “Well, well, well, and here you are at last.” It is curious how a mere tone of voice can make you feel at home at once. A meal was all ready, and as I felt upon it heartily I was able to amuse Arthur and his mother with the story of my journey; he, poor fellow, had been at the station since two o’clock, off and on.
The vicar who was with Arthur, ________.
根据第一段最后一句可知,当作者走火车上出来的时候,主教“overflowing with boisterous greetings”,热情地欢迎作者。
The writer and his friends didn’t think it was worth taking the bus because ________.
根据第二段开头,Arthur说“我们还是走上去吧,我担心没有出租车”,Aberdovey bus在火车站和 小镇之间来往。而Arthur的家在山腰上,公共汽车到不了那里。因此他们不得不走回去,可见他们不坐公 共汽车的原因是它走得不够远。
From the passage we understand that the writer was glad to walk as ________.
根据第三段第二句可知,作者在被困了很长时间以后,很高兴能舒展一下自己的双腿,所以很高 兴能走路。
The writer first thought that that vicar accompanied Arthur and him ________.
根据第三段“The vicar accompanied us most of the way, not from parochial mission, as I at first imagined”可知,作者起初认为主教陪着他们是为了完成任务。
The house that Arthur’s mother live in was ________.
根据“...at the end of a tiny row, lodged precariously on a tiny ledge of the hillside”可知,Arthur目前住 的房子十分偏僻。
From the information given in the passage, it would appear that ________.
根据第三段最后一句可“...both he and Arthur turned on Welsh, as though from a tap, whenever they met an acquaintance, which was about every hundred yards”可知,亚瑟和主教在遇到熟人的时候只说威尔士语。
How do we know that Mrs. Hughes was glad to meet the writer?
根据最后一段可知,Mrs. Hughes对作者说话的语气表明让他感到在家里一样。
What makes us think that the writer arrived later than expected?
根据文章最后一句话可知,可怜的他自从两点以来已经来来回回去了火车站好几次了。