单选题

单选题 The journalist was brought to court because.
A. he was working for a British newspaper.
B. he published an untrue story.
C. the story was published in Britain.
D. he was working with other foreign journalists.
【正确答案】 B
【答案解析】[听力原文]
A court in Zimbabwe is due to deliver its verdict today in a trial of a journalist who works for the British newspaper The Guardian. The trial is seen as a test case for the country's strict new media laws. Andrew Meldrum, an American who's lived in Zimbabwe for over twenty years, is accused of publishing an untrue story and faces up to two years in prison if found guilty. A dozen other journalists have also been charged with offenses relating to the new laws. In court, Mr. Meldrum's defense argued that his story was published in Britain, It was beyond the jurisdiction of Zimbabwean laws.

[解析] 根据题干和选项中的journalist,brought to court,lawyer,defend for等可推测,本新闻可能是关于一位记者被审问的原因以及辩护律师如何为他辩护的。
题目问这位记者为什么被带上法庭。新闻中提到Andrew Meldrum是一位美国人,在津巴布韦住了20多年,被指控刊登了一则虚假报道,如果被判有罪,他将会面临最多两年的临禁。由此可知,这位记者受到指控是因为他刊登了一则不实报道。故答案为B)。
A)和C)是事实,不是他被送往法庭的原因;D)在文中没有提及。
单选题 How did the lawyer defend for the journalist?
A. He was an American journalist.
B. He worked for a British newspaper.
C. His story was published elsewhere.
D. Foreigners are not subject to local laws.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 题目问这位记者的律师是如何辩解的。新闻结尾处提到,这位记者的辩护律师称,这位记者的报道是在美国刊登的,超过了津巴布韦的司法权。由此可知答案为C)。
其他二个选项与原文不一致。