单选题 {{I}} Questions 11 to 13 are based on the following passage. At the end of the passage, you will be given 15 seconds to answer the questions., Now listen to the passage.{{/I}}
单选题 Which of the following is NOT showing an increase this year?
【正确答案】 C
【答案解析】[听力原文]11-13 W: I see. I hope I can be of some help. Can you explain what the problem is, please? M: Well, the recorder has severely damaged two quite valuable tapes of mine. And you guaranteed that this machine is the best there is. I hope you understand that a simple repair is just not enough; I demand compensation for the lost tapes as well. W: I'm sorry; that's all very unfortunate. I'm sure something can be done. I will put you through to our legal consultant, Mrs. Schroder. One moment please. (dialing sound ... ) W: Hello, Mr. Cruise? Thank you for waiting. I'm awfully sorry, but Mrs. Schroder is having a meeting right now. Could she call you back later this afternoon? M. I hope you're not trying to get rid of me. W: Not at all, Sir. I have noted your complaint and I will urge Mrs. Schroder to call you back as soon as possible. Could I have your phone number, please? M: Yes. It's 0181 945 8719. W. Thank you very much. Goodbye. M: Bye. 本题测试对全文的整体理解和归纳推理能力。在理解全文大意的基础上,抓住关键信 息,如“A record number of tourists”,“showing a swing in favour of more vacation travellers”,“shopping...dropped slightly”,“dining and entertainment increased” 等可以使我们了解除了购物有所下降外,其他几个项目都有所上升,因此正确答案为C。 spending n.开销,花费 occupancy rate占有率 exceed v.超越,胜过 bulletin n.公告,报告 peak n .最高峰 swing n.摇摆,摆动
单选题 What does the speaker say about this year's business travellers?
【正确答案】 B
【答案解析】本题测试对细节内容的理解和推理能力。根据文中的相关信息“an increase in the arrivals for meetings and conferences”,可知因开会而来的游客也呈上升状态,因此正确答案为B。 expenditure n.支出,花费 substantial adj 坚固的,实质的,充实的 previous adj;.在前的,早先的
单选题 Which of the following is the largest single visitor expenditure?
【正确答案】 C
【答案解析】本题测试对细节内容的理解。根据文中的相关信息“shopping,however—the largest single visitor expenditure",可直接找到正确答案C。 account for占,说明 accommodation n.住处,食宿,(车、船、飞机等的)预定铺位