单选题

单选题 How many years did Skype start helping people make calls over the internet for free?
A. Eight years. B. Four years. C. Three years. D. Six years.
【正确答案】 A
【答案解析】[听力原文]
One is the giant business, whose software powers more than 90% of the world's computers. The other is the firm, which has revolutionized the way many communicate. Now Skype is being swallowed up by Microsoft. It's just eight years since Skype started helping people to make calls over the internet for nothing, and this the third time it's been bought and sold.
Microsoft has been struggling to prove it can compete with the likes of Google and Apple. Now as it tries to make an impact on the mobile-phone world, it wants Skype to help it become a bigger force. Skype is now used by 170 million people around the world each month, not just on their computers, but on the move-on their mobile phones and even on their tablet devices. Microsoft wants to tap in to this connected community, but it's paying a huge price for a business that isn't even profitable.

[解析] 本题考查对数字信息的掌握。原文第2段明确指出,这仅仅是八年自从Skype开始没有任何利益地帮助人们能通过网络进行交流。这已经是第三次它被卖和收购。由此可以知道,Skype帮助人们通过网络免费打电话已有八年时间,故选A。
单选题 How many Skype are used around the world each year?
A. 170 million. B. 170 billion. C. 204 billion. D. 204 million.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 本题依然是考查数字信息的提取能力,但是难度比上一题有所加大。考生不仅要听清楚原文,还要看清题干问的是什么。原文说Skype现在每个月的客户流量达到170万,而题目问的是每年的客户量,所以还要用170万乘以12,所以经计算,答案选C。考生在做类似的题目时,一定要有一定的敏感度,像C,D这样原文没有出现的数字,有可能就是正确答案,不能听到什么数字就选什么。