单选题
{{B}}Part A{{/B}}
{{B}}Directions:{{/B}}
Read the following four texts. Answer the questions below each text by choosing A, B, C or D. Mark your answers on ANSWER SHEET 1.
{{B}}Text 1{{/B}}
The standardized educational or psychological tests that are widely used to aid in selecting, assigning, or promoting students, employees, and military personnel have been the target of recent attacks in books, magazines, the daily press, and even in Congress. The target is wrong, for in attacking the tests, critics divert attention from the fault that lies with ill-informed or incompetent users. The tests themselves are merely tools, with characteristics that can be measured with reasonable precision under specified conditions. Whether the results will be valuable, meaningless, or even misleading depends partly upon the tool itself but largely upon the user.
All informed predictions of future performance are based upon some knowledge of relevant past performance. How well the predictions will be validated by later performance depends upon the amount, reliability, and appropriateness of the information used and on the skill and wisdom with which it is interpreted. Anyone who keeps careful score knows that the information available is always incomplete and that the predictions are always subject to error.
Standardized tests should be considered in this context. They provide a quick, objective method of getting some kinds of information about what a person has learned, the skills he has developed, or the kind of person he is. The information so obtained has, qualitatively, the same advantages and shortcomings as other kinds of information. Whether to use tests, other kinds of information, or both in a particular situation depends, therefore, upon the empirical evidence concerning comparative validity, and upon such factors as cost and availability.
In general, the tests work most effectively when the traits or qualities to be measured can be most precisely defined (for example, ability to do well in a particular course of training program) and least effectively when what is to be measured or predicted cannot be well defined (for example, personality or creativity). Properly used, they provide a rapid means of getting comparable information about many people. Sometimes they identify students whose high potential has not been previously recognized, but there are many things they do not do. For example, they don't compensate for gross social inequality, and thus don't tell how able an underprivileged younger might have been had he grown up under more favorable circumstances.

{{B}}Notes:{{/B}} divert attention from 没有注意到。keep careful score 仔细记分。define vt.界定。had he grown up...
单选题 What is the essence of this text?
【正确答案】 B
【答案解析】[注释] 全文主旨题。本题问:本文的中心思想是什么?本文是用演绎法写的,所以全文主旨在第1段中。第1段中作者指出。把标准化考试作为抨击目标是错误的。在段落结尾句中明确指出:“测试成绩是否有价值、有意义或者甚至是误导的,部分取决于工具本身,但主要取决于使用测试的人。”本句是全文的主题句,可见,[B]符合此意。
单选题 The selection implies that, more often, the value of an educational test rests with
【正确答案】 A
【答案解析】[注释] 细节理解题。本题问:本文暗示,教育测试的价值何在?第2段第2句写道:“测试结果是否被后来的表现证明为有效要看所使用的信息(即考试成绩)的量、信度及针对性,也要看解释所得信息的技能。”由此看来,[A]符合以上表述。[B]“分析被考的学生”太笼统,不切题。 注意:解这类题的技巧是抓住信息信号词的相关性,如[A]选项中的信息信号词是 interpretation,文章中的信息信号词是第2段第.2句中的interpreted,注意它们之间的信息相关性并加以分析和判断。
单选题 The third paragraph is written mainly to state
【正确答案】 C
【答案解析】[注释] 段落主旨题。本题问:第3段写来主要是为了阐述什么?第3段最后1句是段落结论句,它写道:“因此,在某一特定情况下,究竟是采用测试还是其他种类的信息,或是两者兼用,须凭有关相对效度的经验依据而定,也取决于诸如费用和有无来源等因素。”可见,阐述“使用标准化测试的依据”是本段写作的主要目的。故应选[C]。[A]“标准化考试的功能”是强干扰项,因为尽管本段第2句提到标准化考试的功能,但接着作者就指出,这种测试所获得的信息从性质上讲与其他种类的信息一样有长处又有短处,最后作者告诉我们采用标准化考试的依据,即由有关相对效度的经验依据而定,也取决于诸如费用和有无来源等因素。可见,前半段是铺垫,最后一句说明是否使用标准化考试的依据。
单选题 According to the text. which of the following statements is not true?
【正确答案】 C
【答案解析】[注释] 细节辨认题。本题问:根据本文,下面哪一表述是错误的?最后一段最后1句写道:“有时这些测试能鉴别出一些学生,这些学生的很高的潜力以前从来没有被承认。”[B]符合此意。第2段最后1句写道:“任何仔细记录分数的人都知道,所得到的信息总是不全面的,预测总是会有误差的。”[A]符合此意。最后一段第1句的后半句写道:“……所测的效果最差是在所测内容无法清楚界定时(例如,性格或创造性)。”[D]“性格测试常常达不到目的”符合此意。可见,应排除[C]。
单选题 According to the text. the author's attitude toward the value of standardized tests seems to be
【正确答案】 C
【答案解析】[注释] 作者观点题。本题问:作者对标准化考试的价值的态度是什么?从全篇文章的内容来看,作者既肯定了标准化考试的某些优点,也指出其不足,故作者的态度是客观的。[A]“批判的”,[B]“怀疑的”与[D]“模棱两可的”均与全文内容所体现的作者态度相悖,故应排除。