单选题
下面有3篇短文,每篇短文后有5道题,每题后面有4个选项。请仔细阅读短文并根据短文回答其后面的问题,从4个选项中选择1个最佳答案。
{{B}}第一篇{{/B}}
As Dr. Samuel Johnson said in a different era about ladies preaching, the surprising thing abut computers is not that they think less well than a man, but that they think at all. The early electronic computer did not have much going for it except a marvelous memory and some good math skills. But. today the best models can be wired up to learn by experience, follow an argument, ask proper questions and write poetry and music. They can also carry on somewhat puzzling conversations.
Computers imitate life. As computers get more complex, the imitation gets better. Finally, the line between the original and the copy becomes unclear. In another 15 years or so, we will see the computer as a new form of life.
The opinion seems ridiculous because, for one thing, computers lack the drives and emotions of living creatures. But drives can be programmed into the computer's brain just as nature programmed them into our human brains as a part of the equipment for survival.
Computers match people in some roles, and when fast decisions are needed in a crisis, they often surpass them. Having evolved when the pace of life was slower, the human brain has an inherent defect that prevents it from absorbing several streams of information simultaneously and acting on them quickly. Throw too many things at the brain at one time and it freezes up.
We are still in control, but the capabilities of computers are increasing at a fantastic rate, while raw human intelligence is changing slowly, if at all. Computer power has increased ten times every eight years since 1946. In the 1990s, when the sixth generation appears, the reasoning power of an intelligence built out of silicon will begin to match that of the human brain.
That does not mean the evolution of intelligence has ended on the earth. Judging by the past, we can expect that a new species will arise out of man, surpassing his achievements as he has surpassed those of his predecessor. Only a carbon chemistry enthusiast would assume that the new species must be man' s flesh-anti-blood descendants. The new kind of intelligent life is more likely to be made of silicon.
单选题 What do you suppose was the attitude of Dr. Samuel Johnson towards ladies preaching?
【正确答案】 C
【答案解析】见文章第一段第一句,可知作者并不赞成女子说教布道。
单选题 Today, computers are still inferior to man in terms of______.
【正确答案】 B
【答案解析】见文章第三段第一句,可直接找到“drives and emotions”的罕样。
单选题 In terms of making decisions, the human brain cannot be compared with the computer because______.
【正确答案】 A
【答案解析】见文章第四段第二句,译为:“从人类头脑的进化来看,由于过去的生活节奏比较缓慢,形成了固有的缺陷:它不能同时接受多渠道的信息并迅速进行处理。”
单选题 Though he thinks highly of the development of computer science, the author doesn't mean that______.
【正确答案】 B
【答案解析】见文章第五段第一句,“We are still in control”,可知A项“人类对计算机失去了控制”为不正确。
单选题 According to the passage, which of the following statements is TRUE?
【正确答案】 D
【答案解析】见文章最后一句,译为“这种智慧生命更加可能是硅材料组成的”,可知;四项表述中,D为正确答案。