单选题Questions 24-30 ·Look at the questions for this part. ·You will hear a passage about "Marriage Customs in the U.S. ". You will listen to it twice. ·For questions 24-30, indicate which of the alternatives A, B, or C is the most appropriate response. ·Mark one letter A, B, or C on the Answer Sheet.
单选题
What are the requirements for young people to get married?
【正确答案】
C
【答案解析】[听力原文] 24-30
Marriage Customs in the U.S.
In the U.S., when people attain legal marriage age and meet certain medical requirements, they are flee to choose their own mates.Once a couple has decided to get married,the man customarily gives the girl a diamond ring.The use of a ring conies from the ancient custom of using a ring to settle an important agreement.When the wedding day is decided upon.the girl sends wedding announcements or invitations to friends and relatives. It is supposed to be bad luck for the bride and bridegroom to see each other on the dav before the wedding.Another old custom that many people believe will bring good luck to the marriage is for the bride to wear“something old,something new,something borrowed and something blue”. Before the wedding day the bridegroom always chooses a“best man”,a good friend to help him and stand beside him during the wedding ceremony.The custom of having a“best man”is thought to have come from the ancient times when a strong friend helped the bridegroom escape from the bride’s lather. When a couple gets married,the groom gives his bride a wedding ring.Many marriages are double ring ceremonies—that is,the bride and the groom exchange rings.The wedding ring is customarily a simple plain gold band.The roundness of the ring symbolizes eternity and announces that the couple is united for life.The wedding ring is worn on the third ringer of the left hand. People believe that a vein from the third finger runs directlv tO the heart. Near the end of the reception,which is offered by the bride’s parents,the bride throws her bunch of flowers to the unmarried women.The lucky girl who catches it is supposed to be the next one to get married.
[解析] 文章一开始便告诉我们,在美国青年人步入婚姻殿堂的条件,即达到法定年龄和一定的身体条件,文中的attain legal age和C中的reach the legal age同义,故C正确。而A在文中未被提到。B中所述内容是在婚礼日期决定之后进行的。
单选题
The use of a ring from the ancient custom means ______.
【正确答案】
A
【答案解析】[解析] 文中的第1段第3行的“The use of a ring comes from the ancient custom of using a ring to settle an important agreement”告诉我们使用戒指是古代的一种习俗,并且表示建立一种重要的协定。故A正确。B和C文中未提及。
单选题
Why are the bride and groom not allowed to see each other on the day before the wedding?
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 文中的第2段第1行讲到“It is supposed to be bad luck for the bride and bridegroom to see each other on the day before the wedding”,可知B为正确答案。A和C未被提及。
单选题
According to the American custom, in order to bring good luck to the marriage, the bride should wear something except ______.
【正确答案】
C
【答案解析】[解析] 文中第2段第3行提到美国的结婚习俗中,新娘要佩戴“something old,something new,something borrowed and something blue”,并未提到“something white”,故C为正确答案。
单选题
What does the custom of choosing a "best man" for the groom imply?
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 文中第3段第3行提到“The custom of having a‘best man’is thought to have come from the ancient times when a strong friend helped the bridegroom escape from the bride’s father”,可推断选择伴郎与新娘的父亲有关,而3个选项中只有B与此相联系,故为答案。
单选题
The roundness of the ring represents ______.
【正确答案】
A
【答案解析】[解析] 文中第4段段第3行提到“The roundness of the ring symbolizes eternity and announces that the couple is united for life”。意思是:圆形的戒指象征着永恒并宣布夫妻双方的结合。而B的内容不准确。故A正确。
单选题
Which of the following statements is NOT true?
【正确答案】
C
【答案解析】[解析] 文中最后一段提到“Near the end of the reception,which is offered by the bride's parents,the bride throws her bunch of flowers to the unmarried women.The lucky girl who catches it is supposed to be the next one to get married.”意思是在喜宴的最后阶段,……,新娘会把她手中的花束抛给未婚女性。接到花束的幸运女性就是下一个将要结婚的。