单选题 Because agriculture is so important to a nation's well-being, governments have always been concerned with it. For example, the United States and Canada have long produced surpluses that complicate their economies. Surpluses tend to lower prices to farmers and seriously endanger the agriculture industry. Governments have instituted systems of price supports to maintain a fair price when surpluses cause prices to drop. The system in the United States is a good example. A government program supports the prices paid to farmers for grains, and other agricultural products.
Support prices are based on parity, which is the ratio between the prices farmers receive for their crops and the prices they must pay for things they need. The government selected the period from 1910 to 1914 as a time when farm prices were in a fair ratio with farming costs. This is the base period now used to determine parity prices.
The idea is to assure farmers that what they get for a bushel of wheat will buy the same amount of, say, seed as it did in the years of the base period; if prices drop too far below this ideal the government can help in a number of ways. For example, it may buy much of a surplus at parity prices. Governments have instituted a wide variety of other controls for prices and, also, for farm output, mainly at the request of the farmers themselves. Farm prices tend to fluctuate more than other prices do, and the incomes of farmers fluctuate along with farm prices.
Various measures for maintaining farm prices and incomes include tariff or import levies, import quotas, export subsidies, direct payment to farmers, and limitations on production. All of these measures are useful and are used to some extent by most developed countries. An important example of such a program is the soil-bank plan, which aimed at limiting production while improving farmland.
The European Economic Community (EEC) established a common agricultural policy (CAP) for its member nations, called the Common Market countries. The aim is to create free trade for individual commodities within the community. When production of a commodity exceeds EEC consumption, the EEC may buy the excess for storage, pay to have it reprocessed, or export it to countries outside the Common Market. In this way the EEC can maintain its members' farm prices at levels equal to or even higher than those in such market-competitive nations as the United States and Canada.
单选题 By saying that a country's agricultural surpluses often "complicate" its economy, the author means ______.
  • A. they throw the country into great disorder
  • B. they entail more expenditure on the part of the government
  • C. they usually involve direct governmental support price
  • D. the government has to set up special pricing systems
【正确答案】 C
【答案解析】这是一道词义题。文章第一段指出:美国和加拿大长期生产过剩的农产品,这使其经济复杂化;生产过剩往往降低了农民的价格,严重威胁农业生产;如果生产过剩导致价格下降,政府就实施价格补贴制度,以便维持合理的价格。这说明,作者是说,如果出现剩余产品,政府就会实施价格补贴制度。C说“这些剩余产品通常涉及直接的政府补贴价格”,这与作者的观点符合。文中没有提到A;B和D不准确。
单选题 According to the passage, the parity system is used to ______.
  • A. encourage farmers to produce more grains in the future
  • B. lower the cost of producing agricultural product
  • C. determine the prices below which grains will not be sold
  • D. ensure that the farmers' interest is properly protected
【正确答案】 D
【答案解析】这是一道细节题。题干中的信号词为parity,出自于文章第二段第一句话中。文章第二段指出:平价制度是指农民销售其农产品的价格与他们购买所需物品必需支付的价格之比。第三段指出:价格补贴的目的是为了向农民保证,他们销售一蒲式耳小麦的所得可以购买相同数量的种子;如果价格远低于这个理想价格,政府就会以各种方式帮助他们。这说明,平价制度用来保护农民的利益。D说“确保农民的利益得到适当的保护”,这与文章的意思符合。文中没有提到A和B。与C有关的信息是第三段的第一句话,文中是说“如果价格远低于这个理想价格,政府就会以各种方式帮助他们”,并不是说农产品不能低于某个价格出售,所以C不对。
单选题 The governments impose many kinds of control for farm prices and output because ______.
  • A. farm crops are their main sources of export
  • B. the prices of different farm crops vary greatly
  • C. they are fully aware of the importance of them
  • D. farm prices and output are very unstable
【正确答案】 D
【答案解析】这是一道细节题。题干中的信号词为control,出自于文章第三段第三句话中。文章第三段指出;政府为价格以及农产量制定了大量的调节措施,主要是根据农民的要求制定的;农产品的价格往往比其他产品的价格波动得更频繁。这说明,原因是农产品的价格和产量更容易波动。D说“农产品的价格和产量非常不稳定”,这与文章的意思符合。文中没有提到A、B和C。
单选题 It can be inferred that the common agricultural policy aims to ______.
  • A. avoid competition among its member nations
  • B. limit production and improve farmland
  • C. ensure a balance between production and consumption
  • D. encourage free competition among its member nations
【正确答案】 A
【答案解析】这是一道推论题。题干中的信号词为the common agricultural policy,出自于第五段第一句话中。文章第五段指出:欧共体为其成员国制定了共同农业政策,其目的是在共同体内部实现农产品的自由贸易。由此可知,共同农业政策的目的就是避免共同体内的竞争。A说“避免成员国之间的竞争”,这与文章的意思符合。与 B有关的信息是第四段的最后一句话,文中是说“这些计划的一个典型例子就是保持地力计划,其目的是限制生产,改善农田”,这是在说稳定农产品价格和收入的措施,与共同农业政策没有关系,所以B不对。与C有关的信息是第五段的第三句话,文中是说“如果某种产品的生产超过了共同体的消费需要,共同体就可能将剩余产品买下储存起来,付酬将这些剩余产品再加工,或者将其出口到共同体以外的国家”,这是明确指出的,不必推论就可知结果,所以C不对。D与文章的意思相反。
单选题 Why do governments show special concern for agriculture?
  • A. Because farm prices go up and down constantly.
  • B. Because farmers usually earn less than other income groups.
  • C. Because there is not much arable farmland left.
  • D. Because farmers are confronted with fiercer competition.
【正确答案】 A
【答案解析】这是一道细节题。文章第一段指出:因为农业对一个国家的经济太重要了,所以政府总是非常关注它;生产过剩往往降低了农民的价格,严重威胁农业生产。第三段指出:农产品的价格往往比其他产品的价格波动得更频繁,农民的收入也就随着农产品的价格波动。这说明,原因是农产品的价格和产量经常波动。A说“因为农产品的价格经常波动”,这与文章的意思符合。与B有关的信息是第三段的最后一句话,文中是说“农产品的价格往往比其他产品的价格波动得更频繁,农民的收入也就随着农产品的价格波动”,并没有说农民的收入比其他群体少,所以B不对;文中没有提到C和D。