单选题  
单选题    
 
【正确答案】 C
【答案解析】[听力原文] Grocery has so far resisted the rise of online shopping. That may be about to change. 'There is a huge difference between being late and being too late,' said Dalton Philips, the boss of Morrisons, on November 21st, as he announced the launch of the British grocer's online-shopping service. Morrisons' change of heart will be noticed beyond Britain. Grocery is the biggest category in retailing but the most resistant to the advance of online shopping. Grocers have held back for good reasons. Like many physical-store merchants they are worried that online commerce will reduce sales in stores but not the costs associated with them. Grocery, with its tiny profit margins, adds complications. Virtual shopping-carts contain dozens of low-value items, which must be stored at different temperatures. Retailers can either get in-store staff to pick them off the shelves, which becomes disruptive as volumes rise, or build dedicated warehouses, which is costly. So are home deliveries: even in thickly settled Britain each one costs grocers around 10 pounds, but shoppers typically pay little more than 3 pounds. Consumers are also cautious. Many want to examine fresh produce before they buy it. 'They don't want to buy again when online grocers deliver substitutions instead of what they ordered. Many shoppers try grocery websites but get discouraged,' says David Shukri of the Institute of Grocery Distribution in London. However, Tesco claims its online operation, with nearly half the British market, is profitable. Peapod, the biggest American online grocer, has shown a flair for innovation: Peapod's customers can buy by scanning images of products on delivery lorries and coffee cups with their mobile phones. Lazy Manhattan residents have been ordering Thanksgiving feasts from FreshDirect, the second-largest online grocer, which is partly owned by Morrisons. Both ventures prosper because they cater to well-off families, largely in cities. Amazon began fresh-food deliveries in Seattle a few years ago and in Los Angeles last year. It is expected to add maybe 20 cities abroad. Traditional grocery chains will respond. 'They are determined not to repeat the mistakes other sorts of retailers made at the turn of the century, when they were too afraid of Amazon,' says Robert Hetu of Gartner, a technology-research firm. Walmart Labs in Silicon Valley has imported many of the people who developed the online-grocery business at its British subsidiary. On November 25th Walmart said that its new chief executive would be Doug McMillon, who as head of the international operation is responsible for its British subsidiary. He may speed Walmart's halting American effort. If a big American retailer plunges in, others will take it seriously and the market will expand rapidly, says Mr. Biggs. What is the grocery's attitude to online shopping? 从选项中的online service、resist、eager、hesitant等关键词来看,此题可能问针对网络服务的态度。录音开头提到食品杂货店到目前为止一直抵制提供网购服务的态度可能将会改变,这说明他们可能不再抵制提供网购服务,故C正确。 A说的“还将抵制一段时间”与录音意思相反,故排除A。B中提到“急切”也与录音开头所述不符,录音是说可能即将改变抵制的态度,但是并未表现出急切,故排除B。D中的“犹豫”也缺乏录音依据。
单选题    
 
【正确答案】 B
【答案解析】[听力原文] What is consumer's attitude to online grocery shopping? 录音提到食品杂货店不太愿意提供网购服务的原因,同时也提到了顾客对网购的顾虑,B与录音所说的Consumers are also cautious意思一致,为正确答案。 A中的eager to try“急切地想试一试”与顾客的谨慎态度(cautious)不一致,故A错误。虽然顾客持谨慎态度,但是他们还是有在上网购买生鲜,谨慎的态度不能说明他们抵制,故C错误。D“他们觉得网购很方便且让人满意”缺乏录音依据。
单选题    
 
【正确答案】 B
【答案解析】[听力原文] What do we know about Tesco? 录音提到食品杂货店提供网购服务能盈利的第一实例就是Tesco,它的网络服务覆盖了近半个英国市场,它也宣称它从中获得了盈利,故B正确。 录音提到Peapod是美国最大的网络食品杂货店,故A错误。C利用录音提到的Manhattan制造干扰信息,录音是在讲FreshDirect的网购服务这一例子时提到很多慵懒的曼哈顿人就是从FreshDirect那里订购感恩节大餐的,与Tesco无关,故排除C。录音提到Peapod有创新,并未提到Tesco有创新,故D错误。
单选题    
 
【正确答案】 D
【答案解析】[听力原文] How do the traditional grocery chains respond to online shopping? 录音提到传统杂货店也将准备提供网购服务,他们将不再重蹈世纪之交其他类型零售商的覆辙,不犯同样的错误,D为该处录音内容的同义表达,为正确答案。 录音提到,Amazon已经在Seattle和Los Angeles开始提供生鲜网购服务,并且希望继续推广到20个海外城市,传统杂货店也将响应其行动,而不是因为太害怕它的行为而不提供网购服务,故A错误。录音提到如果连Walmart这一美国零售巨头都加入提供网购服务的行列,那其他商家也将会认真考虑网购服务这个问题,而那时网购的市场将会迅速扩大,由此可排除B“他们不会将沃尔玛的线上杂货店业务当一回事”和C“他们害怕网购市场会扩大”。