单选题
Ulcers

Even though ulcers appear to run in families, lifestyle plays more of a role than genetic factors in causing the illness, according to a report in the April 13th Journal of Internal Medicine . In particular, smoking and stress in men and the regular use of pain-releasing medicines in women were linked with an increased risk of developing an ulcer.
Overall, 61% of ulcer risk appears to be due to environmental factors, such as smoking, and the remaining 39% is due to genes according to Dr.Ismo Raiha of the University of Turky and colleagues at the University of Helsinki, Finland. Some researchers had suggested that families may spread Helicobacteria pylori, the bacteria that can cause ulcers. However, the new study suggests this is unlikely, according to the report.
Raiha and colleagues studied data from more than 13,000 pairs of twins "to examine the roles of genetic and environmental factors in the origin of peptic ulcer disease," they explain. Both twins were more likely to develop an ulcer if the pair were genetically the same as compared with a pair of fraternal twins, suggesting that there must be some genetic susceptibility to ulcer development.
However, the risk was no greater in twins living together compared with twins living apart, suggesting that shared exposure to H. pylori was not to blame. "Environment effects were not due to factors shared by family members, and they were related to smoking and stress in men and the use of analgesics in women," the authors wrote. "The minor effects of shared environment to disease liability do not support the concept that the grouping of risk factors, such as H. pylori infection, would explain the genetic factor of peptic ulcer disease," they concluded.
单选题 According to the passage, which of the following is a very likely cause of ulcer in men?
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 由第一段最后一句可知,男性的吸烟和压力,女性经常使用止痛药都与增加溃疡的发生风险有关,故选A。
单选题 What factors contribute to over half the ulcers?
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 由第二段第一句中的“61% of ulcer risk appears to be due to environmental factors”可知,超过半数的溃疡风险都与环境因素相关,故选C。
单选题 In relation to ulcers, experts study twins in order to examine ______.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 由第三段第一句中的“to examine the roles of genetic and environmental factors in the origin of peptic ulcer disease”可知,专家们研究双胞胎是出于基因和环境这两个因素的考虑,故选C。
单选题 What does "environmental effects" in the fourth paragraph refer to?
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 由第四段第二句话可知,环境影响不是家庭成员共有的因素造成的,它们与男性的吸烟和压力,女性服用止痛药有关,故选B。
单选题 The passage argues that ______.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 第一段第一句是本文的主旨句,本句讲到,虽然溃疡在家族中遗传,但是生活方式在导致疾病方面比遗传基因影响要大。故选B。