West London, Friday night, 9 pm. In the Redemption bar, music hums and candles flicker. A barman shakes cocktails under a neon sign. But the noisy drinking often associated with British pubs at the weekend is absent. Although the cocorita is served, it contains no alcohol. Redemption is one of a small but growing number of drinkeries that serve no liquor. Worries about drinking are on the rise. Hospitals complain that alcohol-related admissions are soaring; some police chiefs have called for new powers to tackle disorderly drunks. On February 4th the Home Office announced a new plan that ought to stop retailers from selling alcoholic drinks below cost—something they occasionally do to attract shoppers. This, said Norman Baker, the Liberal Democrat, would "stop the worst examples of very cheap and harmful drink". Yet Britain is in many ways becoming more abstemious. In 2001 the average household consumed 1. 5 litres of alcoholic drinks a week; by 2011, the figure had fallen to 1. 1 litres. The young in particular seem to be giving up boozing: over the same period, the number of young men drinking heavily at least once a week fell from 37% to 22%; women became less sozzled, too. Dry bars benefit from this fad: Redemption's customers doubled between December and January. Abstemious bars have also opened in Liverpool and Nottingham. Unlike many cafes, they stay open late. They simulate bars in other ways, with live music, comedy acts and films to pull in customers. When the lights go down and the DJ plays at Sobar, which opened in Nottingham in Januar-y, it looks like any city bar, hopes Alex Gillmore, the manager. Redemption misses the huge profits made on alcohol, but temperance brings its own benefits. Business remains steady throughout the week rather than spiking at the weekend, says Catherine Salway, its founder. Sobar is linked to a do-gooding drug and alcohol charity. But ordinary bars are becoming a little drier, too, out of business sense rather than temperance principle. Pubs can make almost as much selling food as drink—and more are serving it. Both in pubs and at home, less boozy drinks are becoming popular. Total sales of beer by volume dropped slightly in the year to January, but those of the weaker kinds jumped 32%, according to a market-research firm. Sales of "adult" sparkling soft drinks are growing too. Perhaps the cafe-culture British politicians have so long yearned for is at last emerging.
单选题 We can learn from the text that Redemption is______.
【正确答案】 B
【答案解析】解析:细节题。定位到第一段。[A]a noisy music bar“一家喧闹的音乐吧”;该项与第四句相关,该句说:But the noisy drinking often associated with British pubs at the weekend is absent.“然而,往常周末经常会有的吵闹的欢饮,却没有在这里出现。”由此可见,[A]项表述与原文相反,故可以排除。[B]a bar with no spirits“一家不供应烈酒的酒吧”;该项与最后一句“Redemption is one of a small but growing number of drinkeries that serve no liquor”相关,其中drinkeries“酒吧”=bar“酒吧”:serve no liquor“不供应烈酒”=with no spirits“没有烈酒”;注意,复数的spirits经常表示“烈酒”之意。故该项正确。[C]a pub without servers“一家没有服务员的酒吧”;该项属于无中生有,故排除。[D]a traditional British pub“一家传统的英国酒吧”:该项与第四句“But the noisy drinking often associated with British pubs at the weekend is absent”相关,通过该句可以判断Redemption并非传统英国酒吧,该项可以排除。综上,本题答案为[B]。
单选题 Norman Baker believed that the new plan would______.
【正确答案】 A
【答案解析】解析:观点题。根据Norman Baker定位到第二段最后一句:This,said Norman Baker,the Liberal Democrat,would“stop the worst examples of very cheap and harmful drink”.其中,this指上文的new plan,故stop the worst examples of very cheap and harmful drink“消除廉价劣质酒所带来的恶劣影响”一处为答案。选项[A]have some positive effects“起到一些积极的作用”;该项与原文“消除……恶劣影响”是同义替换表述,故该项正确。[B]set a bad example for drinkers“为酒徒树立不良榜样”;该项与原文表述不符,故排除。[C]totally eliminate heavy drinkers“彻底根除大量饮酒者”:totally一词过于绝对,且原文并没有提到“彻底根除”,故该项错误。[D]stop retailers from selling liquor“阻止零售商销售烈酒”;该项与文中“On February 4th the Home Office announced a new plan that ought to stop retailers from selling alcoholic drinks below cost”不符,该句表示禁止零售商低价推销酒类。综上,本题选[A]。
单选题 It can be learned from Paragraph 3 that______.
【正确答案】 C
【答案解析】解析:推理题。定位到第三段。[A]women drink less liquor than men in Britain“英同女性饮酒比男性少”:原文说women became less sozzled,too“女性在饮酒方面也变得更加节制”,但并未将男女进行对比,故该项错误。[B]most young men have totally given up drinking“大多数年轻人已彻底放弃饮酒”;原文说:The young in particular seem to be giving up boozing:over the same period,the number of young men drinking heavily,at least once a weekfell from 37%to 22%.选项totally一词过于绝对.原文也没有提到“彻底放弃饮酒”,且most一词有点夸大,故该项不选。[C]drinking less spirits has become a trend in Britain“少喝烈酒在英国已成为趋势”;该段首句说:Yet Britain is in many ways becoming more abstemious.“英国在很多方面都变得更加节制”。接着举例说明人们喝酒少了,最后一句接着说:Dry bars benefit from this fad.“戒酒酒吧从这一风气中受益”。这些都说明“少喝烈酒在英国已成为趋势”,故该项正确。[D]Britons have become money-saving in many aspects“英国人在许多方面都变得节省”:该项对应首句:Yet Britain is in many ways becoming more abstemious.该项将原文的abstemious“(喝酒)节制的”替换成money-saving“省钱的,节省的”,很明显属于偷换概念。综上所述,本题选[C]。
单选题 According to Paragraph 4, dry bars mainly live on______.
【正确答案】 D
【答案解析】解析:细节题。定位到第四段。题干关键词dry bars“戒酒酒吧”=abstemious bars“节制酒吧”,而通过首段我们已知Redemption就是“节制酒吧”,故而得知Redemption=abstemious bar=dry bar。从而判断答案为该段倒数第二句“Redemption misses the huge profits made on alcohol,but temperance brings its own benefits.”其中,Redemption=dry bars;brings its own benefits“带来收益”=live on“靠……为生”;故答案关键词为temperance“节制”,与之相近的选项为[D]abstemious consumers“有节制的消费者”。其余几项分别为:[A]regular drinkers“固定的酒徒”;[B]live performances“现场演奏”;[C]extravagant customers“挥霍无度的顾客”。这几项均无法与temperance形成替换,故而排除。综上,本题选[D]。
单选题 British politicians' attitude towards drinking may be______.
【正确答案】 D
【答案解析】解析:态度题。定位到最后一段。该段最后一句指出:Perhaps the cafe-culture British politicians have so long yearned for is at last emerging.“英国政客长久以来所向往的咖啡文化或许正在涌现”。本句暗示英国政客倡导咖啡文化,不提倡饮酒,故可知英国政客对于饮酒的态度应该是否定的。选项[A]impartial“公正的”;[B]supportive“支持的”;[C]indifferent“冷漠的”;[D]disapproving“反对的”。结合最后一句以及最后一段全部内容,能够明确体现否定的只有[D]选项。