单选题 Oh no, not Anthony Weiner again.
The older generation never gets it. Anthony Weiner, a candidate for mayor of New York, admitted this week to having sent more snaps of himself to a digital acquaintance. As any youngster could have told him, the way to find love is to send photos of your face.
Consider Will, a 24-year-old future film director in California. He meets potential dates via a smartphone app called Tinder. It finds potential matches who are nearby—your phone always knows where you are—and shows him photos from their Facebook profiles. Will can like or reject each photo. If a woman he likes also likes him, both are alerted and can start chatting.
Tinder is quick (you can look through dozens of photos in minutes) and spares your blushes (you never know if someone rejects you). Will has already had three romantic encounters and hundreds of matches, he says. Justin Mateen, a co-founder of Tinder, says it has made 100m matches since its launch in September, and led to 50 marriage proposals. He adds: "The app has only really been going for nine months. {{U}}There could be a baby popping out soon{{/U}}."
Americans are dating longer, which creates opportunities for matchmakers. Some are quite direct.
Bang with Friends (BWF), another app, allows users to specify which of their Facebook friends they would like to spend the night with. If both parties feel the same way, BWF notifies them. If not, no one is any wiser. BWF was booted from Apple's app store, but that hasn't stopped it from creating 200,000 pairings since its January launch. BWF's boss admits he came up with the concept while "a bit drunk."
Such apps make it easier to find potential partners, but don't seem to have turned America into a nation of bed-hoppers. Young women claim to have had an average of 3.6 male intimate friends while young men 6.1 female ones. These figures may be inaccurate—men may exaggerate; women may undercount—but they have not changed much in years.
Parents worry that staring at screens all day has made youngsters socially awkward face-to-face. A survey by two dating sites found that 36%-38% of Americans aged 21-34 ask for dates by text message. But when they meet, they must still make their moves in person. Witty joking and a well-placed facial expression still have their uses.
单选题 It can be summarized from the first three paragraphs that ______.
  • A. we used to judge a potential match by his or her appearance
  • B. one can find love by sending his photos to a digital acquaintance
  • C. Anthony Weiner is trying to win more votes from digital friends
  • D. Tinder will probably replace traditional matchmakers worldwide
【正确答案】 B
【答案解析】文章前三段没有提及选项A,C或D所反映的内容。
单选题 The underlined sentence in Paragraph 4 probably means that ______.
  • A. babies may send photos to each other via a smartphone
  • B. babies will appear in advertisements about cell phones
  • C. Tinder can possibly lead to marriages and baby births
  • D. parents usually send digital photos of their baby to friends
【正确答案】 C
【答案解析】文章第四段主要介绍Tinder软件的成功之处。Will的收获颇丰,而Jastin Mateen说Tinder虽然只运行9个月,但取得丰硕成果,已有50人开始求婚。考虑到上文,there could be a baby popping out soon的含义很可能是“结婚生子”。
单选题 Paragraph 6 is focused on ______.
  • A. the huge success that BWF has achieved
  • B. the serious consequence of digital dating
  • C. the evolution of matchmaking in the U.S.
  • D. the future developments of Facebook
【正确答案】 A
【答案解析】文章第六段首先介绍了BWF的独特之处:按需交友。虽然运行时间不长,但已为20万人“牵线搭桥”。该段没提及其他选项反映的内容。
单选题 The last paragraph implies that ______.
  • A. excessive use of apps leaves youngsters socially awkward
  • B. most young people find love through text messages
  • C. people in love often move their homes before marriage
  • D. verbal or non-verbal language is still used during dates
【正确答案】 D
【答案解析】文章最后一段讲一些父母的担忧:整天盯着屏幕使孩子不善于面对面交流。作者的观点是这种担忧没必要:一旦年轻人见面了,就必须自己设法维持朋友关系。开开玩笑和合适的表情还是会派上用场的,也就是说,语言交流和肢体语言还是必要的。
单选题 Potential matches found by Tinder are probably ______.
  • A. young, single and nearby
  • B. poor, married but lonely
  • C. illiterate, retired but divorced
  • D. far-away, busy and happy
【正确答案】 A
【答案解析】该选项有些难选择,需要认真阅读全文。第二段有the older generation never gets it和as any youngster could have told him;第七段有young women claim...while young men...,这说明网上交友基本上是年轻人的专利。第三段第三句有find potential matches nearby,说明这种交友方式遵从就近的原则。虽然不排除有已婚人士参与的可能,但文章多次提到matches,而且一些软件的功能是婚介性质,所以还是单身的人参与的可能性大。
单选题 This passage is primarily concerned with ______.
  • A. novel cell phones
  • B. virtual marriage
  • C. digital dating
  • D. functions of the Internet
【正确答案】 C
【答案解析】文章的主题不是介绍新型手机,更不是互联网的功能,而virtual marriage通常指“网恋”或“虚拟婚姻”。文章的重点是介绍新兴的交友方式。