阅读理解

Directions: in this section there are 3 passages followed by multiple-choice questions. Read the passage and then mark your answers on your answer sheet.

Passage one

Hollywood suggests attraction, a place where the young teenagers with star dreams could with a bit of luck fulfill their drams. Hollywood suggests luxurious houses with vast palm-fringed swimming pools, cocktail bars and furnishings fit for a millionaire. And the big movie stars were millionaires. Many spent their fortunes on yachts, Rolls-Royces and diamonds. A few of them lost their attraction quite suddenly and were left with nothing but emptiness and debts.

Movies were first made in Hollywood before World War I. The constant sunshine and mild climate of southern California made it an ideal site for shooting motion pictures. Hollywood’ s fame and fortune reached its peak in the 1930s and 1940s, the golden days of the black and white movies. In those days Hollywood was like a magnet, drawing ambitious young men and women from all over the world. Most of them had only their good looks to recommend them and had no acting experience — or ability — whatsoever. Occasionally they got jobs, if they were lucky enough to be noticed.

As for the star themselves, they were held on a tight control by the studio chiefs who could make or break all but the stars with really big appeal. The stars were “persuaded” to sign seven-year contracts, during which time the studios built up their images. Under their contracts the stars did not have the right to choose their roles. Their studios decide everything.

No country in the world has developed so expertly the skill of advertising as the Americans. They advertise everything, from ice cream to candidates for the Presidency. The Hollywood studios, by means of advertising, turned common people into superstars. Many studio chiefs were rich, determining to get their own way at all costs.

Stars were often typecast, that is, if he or she appealed to the public as a lover, then he or she always played the part of a lover. A star popular as a cowboy or a bad guy got the same kind of role again and again. There was little arguing. “You’ re the perfect dumb blond, baby, and that’ s how you’ re going to stay, ” they would say. They even tried to interfere in their stars’ private lives: “No, sugar! You just can’ t marry Mel Billigan. He’ s too intellectual. He’ d destroy your image. ” Only when they ceased to be stars did some of them discover that they were also good actors.

Hollywood is no longer the heart of the world’ s motion picture industry. Most movies today are filmed on location, that is to say, in the cities, in the countryside, and in any part of the world that the script demands. The Hollywood studios are still standing, but most of them have been leased to television networks. About 80% of all American TV entertainment comes from Hollywood.

Yet Hollywood has not lost all its glamour. Movie stars still live there, or in neighboring Beverley Hills, and so do many of the California. There is also the attractive Hollywood Bowl, the huge outdoor amphitheater where every summer since 1922 “Symphonies under the Stars” is played by America’ s best orchestras before packed audiences.

Hollywood, above all, has the glamour of the past. It is a name which will always be associated with motion picture- making and for many years to come the old Hollywood movies will be shown again and again in movie houses and on television screens all over the world. 

单选题 Many big movie stars spent their fortunes on _____.
【正确答案】 D
【答案解析】由第一段中And the big movie stars were millionaires. Many spent their fortunes on yachts, Rolls-Royces and diamonds. 可知, 电影巨星会把钱花在游艇、 劳斯莱斯(一顶级汽车品牌) 、 钻石上。 前一句Hollywood suggests luxurious houses with vast palm-fringed swimming pools, cocktail bars and furnishings fit for a millionaire. 也提到, 好莱坞的百万富翁有豪宅, 豪宅中有游泳池、 鸡尾酒酒吧和豪华家具。 所以A、 B、 C三项都正确。
单选题 Hollywood was made an ideal site for shooting motion pictures by _____.
【正确答案】 C
【答案解析】第二段前两句说明一战前好莱坞成为理想电影拍摄地, 是因为那里光照时间长、 气候温和。 所以选择C项“那里气候宜人” 。
单选题 The studio chiefs have the right to _____.
【正确答案】 A
【答案解析】由第三段内容可知, 好莱坞工作室的明星被工作室完全控制, 工作室决定一切事项。 第三段第一句说的是工作室负责人既可以造就也可以毁灭明星, 除了那些十分受公众欢迎的大明星, 第二句又说会与这些明星签约, 所以B项“解雇大明星” 是错误的。 第二句说到, 工作室与明星签约后, 会着力塑造明星的形象, 而不是工作室负责人的形象, 故C项错误。 第二句中persuade一词加了引号, 说明工作室与明星双方之间并不一定是在协商好、 自愿的情况下签的合约, 故D错。
单选题 When stars are typecast, that means he or she _____.
【正确答案】 D
【答案解析】由第五段前两句可知, typecast意思是如果明星以某种形象受到大家的喜爱的话, 他就会接连接到相同形象的角色。
单选题 Today Hollywood is mostly used as _____.
【正确答案】 B
【答案解析】由倒数第三段内容可知, 如今好莱坞的工作室仍然存在,但大多数都租给了电视台, 美国80%的电视娱乐节目都由好莱坞制作, 所以如今好莱坞成为了美国电视娱乐业的中心。